Puan kayıpları yaşamamalıyız

       Spor Toto 3. Lig 1. Grupta, 2. Devrenin 2 karşılaşmaları bu hafta sonu oynanacak. Ekibimiz 2. devrenin ilk maçında, kendi sahasında kaybettiği 2 puanla, Kütahyaspor deplasmanına gidecek. Zor bir karşılaşma mı? Bana göre değil. Kütahyaspor, küme düşme potasında yer alan bir takım. Geçtiğimiz hafta da evine mağlup döndü. Ekibimiz, bu karşılaşmada, mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıkıp, baskılı bir oyun sergilerse Van’a 3 puanla döner. Yok eğer Manavgatspor maçında sergilenen futbol tekrar edilirse bana göre işimiz zor olur. Bu hafta sonu altımızdaki takımların, üstümüzdeki takımların deplasmanlarına gideceğini göz önünde bulundurduğumuzda, Kütahyaspor maçından mutlaka puan ve ya puanlarla dönmeliyiz.


      Ekibimizin, Manavgatspor maçında kaybettiği 2 puan, lider takımla arasındaki puan farkın açmış, altındaki takımlarla da arasındaki puan farkını düşürmüştür. Bu süreçte kaybedilen her puan, adım adım inişe geçmemize vesile olacaktır. Bu günkü tabloya baktığımızda, Şampiyon olma şansımız bana göre zor. Ama Play Offa kalma şansımız çok yüksek. Eğer bir iki hafta daha puan kaybı yaşarsak bu şansta elimizden uçup gidecektir. Önümüzde Kütahyaspor maçı var. Bu maçtan alınacak 3 puan inanın 6 puan değerindedir. Çünkü sonraki hafta kendi sahamızda küme düşme potası sınırında yer alan Karacabey Birlikspor’u konuk edeceğiz. Bu maçta kesinlikle 3 puanlık bir maçtır. Eğer altımızdaki bu takımlardan bu süreçte puanları alamasak, inanın önümüzdeki haftalarda puan almamız daha da zorlaşacaktır. O açıdan takımın kesinlikle kendini Play Offa adapte etmesi ve puan kayıplarına son vermesi lazım. Elimizdeki Play Off şansını kaçırmayalım.

   
       Ligin 2. Devresinin başlarındayız. Bu devrede takımlar özellikle kendi sahalarında puan kaptırmama, deplasmanlar da ise ne koparsam kar mücadelesini verecek. Grubun geneline baktığımız da,Zirve de, Play Off ve küme düşme potasında puanlar bir birine yakın. Bana göre ilk 3 takımın şampiyonluk, yaklaşık 11 takımın Play Off son 8 takımın ise orta sıralara çıkma mücadeleleri kalan haftalara damgasını vuracak. 3 Puanlık sistemde bir iki maç kaybeden takımlar aşağıya doğru inişe geçerken, bir iki maç kazanan takımlar ise çıkışa geçmiş oluyor. Şampiyon takımın bir üst lige çıkacağı, 4 takımın Play Offa kalacağı ve son 4 takımın ise küme düşeceği grubumuzda, maça çıkan her takım bunun bilincinde bir mücadele verecek. Çünkü bundan sonra oynanacak hiçbir karşılaşmanın telafisi yok. Bu da takımların puan kapmasına, taraftarlarında, daha zevkli ve heyecanlı maçlar izlemesine etki edecektir. Bu hafta sonu konuk olacağımız Kütahyaspor’un teknik direktörlüğünü Vanlı Cevdet Uzunköprü yapmaktadır. Kendisine başarılar diliyoruz.

YORUM EKLE

banner29