Park AVM'deki Algı Operasyonu Çöktü

         Son günlerde aleyhinde olumsuz algı operasyonu yapılmaya çalışılan Park AVM, Van kamuoyunda Kuyumcular Çarşısı veya Van City isimleri ile bilinen, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan İl Özel İdaresi ve Atatürk İlköğretim Okulu arsalarına yapımı, yaklaşık 9 yıl önce başlanmış bir alışveriş merkezi.

 


     2004-2009 yılları arasında Burhan Yenigün Van Belediye Başkanı olarak görev yaptı. O dönemde Van Belediyesi mülkü iken Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilmiş ve üzerinde okul bulunan arsaların mülkiyeti Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmişti. HDP’liler de bunu “Belediyenin arsaları satılıyor, AK Partililere peşkeş çekiliyor” diyerek Burhan Yenigün’ü ve AK Parti’yi seçmen nezdinde yolsuzluk ve peşkeşle suçlamışlardı.

 


    BURHAN YENİGÜN DÖNEMİNDE PEŞKEŞ VE YOLSUZLUK VAR MIYDI?
29 Mart 2009 yılında HDP’den Van Belediye Başkanı seçilen Av. Bekir Kaya, komisyon kurdurmuş ve iddia edilen yolsuzluk ve peşkeşleri ortaya çıkarmak için titiz bir çalışma yürütmüştü. Aynı zamanda bir hukukçu olan Bekir Kaya, yaptırdığı incelemenin sonunda 2010 yılında “AK Partili Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün’ün döneminde bir yolsuzluk ve peşkeşe rastlanmamıştır” diyerek açıklama yapmıştı.

 


        Tıpkı Amerika’nın Irak’ı işgal etmek için uydurduğu “kimyasal silah var” iddiasının, Irak yakılıp yıkıldıktan sonra “yalan olduğunun kendileri tarafından itiraf edilmesi” gibi, HDP’nin halkı kandırdığı da Bekir Kaya tarafından “peşkeş ve yolsuzluk yok” denilerek itiraf edilmişti.
Bekir Kaya HDP’nin halkı kandırdığını deşifre etti etmesine de,  mayası ve gıdası halkı kandırmak olanlar yüzleri kızarmadan iftira atmaya devam ediyor.

 


     İŞTE HALKI KANDIRMAK İSTEYENLERİN GERÇEK YÜZÜ
HDP’li ve aşiret mensubu olmayı, kamunun kaynaklarına çökmek için bir güç olarak kullanmak isteyen, kendisini bu memleketin sahibi sanıp, kuytu köşelerde fareler gibi dolaşmayı marifet sayan bazı yaratıklar bu yazıyı çok dikkatli okusun.
Kamuoyunda Van City olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi’nde Ramazan etkinliklerinin yapıldığı alanın yanındaki Park AVM’nin, AK Partililere peşkeş çekildiği, el altından satıldığı yalanları ile kamuoyunu yanıltıp, açılışı engellemeye çalışanların gerçek yüzünü, bir başka ifade ile yüzsüzlüklerini gözler önüne sermek boynumuzun borcu oldu.  

 


    Çünkü 29 Mart 2009 Belediye seçimleri öncesinde AK Partiyi ve belediye yönetimini peşkeş ve yolsuzluk ile karalayan aynı ekip, şimdi de Kayyum yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi’ni ve AK Parti’yi peşkeş yalanları ile karalamaya çalışıyor.

 


        PARK AVM’NİN YAPIMI NE ZAMAN BAŞLADI VE NEDEN UZUN SÜRDÜ?
Park AVM’nin yapımı 2011 depreminden önce başladı. Deprem sırasında ve sonrasında yaşanan sıkıntılar sonucunda inşaat bir süre durdu.
Daha sonra Van Büyükşehir oldu ve Park AVM’nin mülkiyeti Van Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. HDP’li Van Büyükşehir Belediyesi yeterli ödenek ayırmaması, yüklenici firmanın hak edişlerinin ödenmemesi, yüklenici firmadan PKK/KCK terör örgütünün haraç istemesi sonucu inşaat ilerlemedi.Kasım 2016’da Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanmasından sonra, yapımına hızlı bir şekilde devam edilen Park AVM’nin bugüne gelmesinde, dönemin Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Valisi Murat Zorluoğlu ve Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın’ın önemli çabası oldu.

 


     PARK AVM’NİN SAHİBİ KİM?
Park AVM’nin yarısı Van Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyeti, diğer yarısı da şahıs mülkiyeti.
ŞAHISLAR PARK AVM’DE NASIL MÜLK SAHİBİ OLDU?
Van İl Özel İdaresi mülkü olan arsa üzerinde yapımına başlanan alışveriş merkezinin yarısı arsa karşılığı Van İl Özel İdaresi Mülkü oldu. Büyükşehir olduktan sonra Özel İdare mülkü olan Park AVM’deki mülkiyet hakkı, Van Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Diğer yarısı ise yaptığı inşaat karşılığı yapım işini üstlenen yüklenicinin ve onun sattığı kişilerin.

 


        Mülkiyeti ile ilgili satmak veya almak, Meclis kararı ile Van Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisi dahilinde. Ancak, kamuoyunun da bildiği gibi, binası yıkılan Van Belediyesi arsası, Merkez Bankası arsası, Şehir Parkı arsası, Van Müzesi ve yanındaki otopark alanı ile Mısır Çarşısı arsasının da bulunduğu alanda Kent Meydanı yapım projesi var. Ayrıca Proje alanı içerisinde şahıs mülkleri de yer alıyor. Buradaki mülk sahiplerine, mülklerin değerine ve konumuna göre,  Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çok katlı otopark binasından veya Park AVM’deki belediye mülklerinden takas teklifi yapılıyor.Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, şu ana kadar takas karşılığı olmak üzere Park AVM’den 5 dükkân üzerinde anlaşma sağlandığını açıkladı. Yani iddia edildiği gibi satış ve peşkeş söz konusu değil.


                
PARK AVM’NİN NASIL BİR YÖNETİM YAPISI VAR?
Van Büyükşehir Belediyesi AVM’de yer alan kendisine ait mülklerin kiralama ve yönetim işlerinin yürütülmesi ile ilgili bir ihale yaptı. İhaleyi alan İnfomall Yönetim ve Danışmanlık A.Ş. de ihale sözleşmesindeki yükümlülük ve yetki çerçevesinde 70’in üzerinde markaya Park AVM’deki iş yerlerini kiraladı. Mülk sahipleri de İnfomall Yönetim ve Danışmanlık A.Ş. ile yönetim konusunda anlaştı. Böylece Park AVM profesyonel bir yönetim anlayışı ile tek çatı altında yönetilmiş olacak. Kiracılar ise mağazaların dekorlarını tamamlayarak acılaşa hazırlanıyor.

 


     PARK AVM NE ZAMAN AÇILACAK?
İnfomall Yönetim ve Danışmanlık A.Ş.  yönetim ofisini kurdu. Özel güvenlik görevlileri çalışmaya başladı. An itibariyle içeriye ilgisiz kişiler giremiyor, binada genel temizlik yapılıyor ve yüklenici firma da işlerini yüzde 99 oranında tamamladı.  Park AVM, mağazalardaki dekor ve açılış hazırlıkları tamamlandıktan sonra yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak.

 


          PARK AVM’NİN AÇILMASINI KİMLER İSTİYOR?
Park AVM’nin açılmasını Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, AVM’nin müteahhidi Mehmet Zahit Kupik, Van Büyükşehir Belediyesi’nin AVM’deki mülkerinin kiralama ve yönetim ihalesini alan, aynı zamanda özel mülkiyet sahipleri tarafından da yönetici olarak anlaşma yapılan İnfomall Yonetim ve Danismanlik A.Ş yetkilisi Kadriye Kürkçü, AVM’den mağaza kiralamış olan kiracılar, AVM’deki mülk sahipleri, çarşı esnafı ve Van halkı istiyor.


    

PARK AVM’NİN AÇILMASINI KİMLER NEDEN İSTEMİYOR?
Bir aşiretin ismini kullanan, HDP etiketi ile dolaşan, “AVM’de ekseriyeti ele geçirdik, burada biz ne dersek o olur, kimse karışamaz” diyerek kiracıları tek kıstırdığı yerde gözdağı vermeye çalıştığı konuşmasının ses kaydı elimde olan ve ismini yeri geldiğinde açıklayacağım bir kişi.

 


           AVM içerisinde dekorasyon yapan kiracıların huzurunu bozup açılmasını erteletmek isteyen, “seçimlerde nasıl olsa Van Büyükşehir Belediyesi’ni HDP kazanır ve biz de belediye mülklerine çökeriz” diyen HDP’li açgözlü haramzadeler.
Aşiret ve ideoloji dâhil olmak üzere, her türlü değeri kullanarak AVM’ye çökmek isteyen haramzadelerin beslemesi olan, HDP’li görünen ama aklı ile değil de mide kasılması ile hareket eden, ihanet şebekesinin kalemşörlüğünü yapan bir kısım sözde gazeteciler.

 


         HDP’Lİ HARAMZADELERİN YALANLARI YATSIDAN ÖNCE ORTAYA ÇIKTI
“AVM’deki Van Büyükşehir Belediyesi mülkleri AK Partililere peşkeş çekiliyor” diyerek, hem Van Büyükşehir Belediyesi yönetimini, hem AK Parti’yi karalayarak Mart 2019’da yapılacak belediye seçimlerinde HDP’yi belediyede iktidar yapmak, sonra da AVM’deki belediye mülklerine çökmek isteyen HDP’li haramzadelerin yalanları ortaya çıktı, tezgâhları çöktü.
HDP’li dönemde bir çivi dahi çakılmayan Park AVM ile ilgili olarak tek satır yazmayıp, tam açılma aşamasında ortalığı bulandırmak isteyen, “benim içeride önemli muhbirlerim var” diyerek ortalıkta dolaşan, gazeteci kimliğinin arkasına saklanıp bulanık suda balık avlamaya çalışanlara soruyorum.

 


      Park AVM konusunu madem çok önemsiyordunuz? 26 Eylül 2018 Çarşamba günü Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Başkanlığı’nda tüm tarafların kalımı ile yapılan basın toplantısına neden gelmediniz?
Basın toplantısı bilgisini almak için sözde önemli muhbirlerinizin size haber uçurmasına gerek de yoktu. Çünkü toplantıya tüm basın açık bir şekilde davet edilmişti.
Gelmediniz, gelemezdiniz, çünkü efendileriniz göndermedi. Efendileriniz de siz de biliyordunuz ki yalanlarınız adeta bir ‘Osmanlı Tokadı’ gibi yüzünüze vurulacaktı. Siz de tıpkı sahipleriniz gibi, kuytu köşelerde, karanlık ilişkilerin içerisinde, bulanık suda balık tutmaya çalışıyorsunuz.
Artık Van’da kimse bulanık suda balık avlayamayacak. Çünkü bulanık suda balık avlama yasağı başladı.

 


           PARK AVM’DE HUKUK MU, AŞİRET Mİ, İDEOLOJİ Mİ HAKİM OLACAK?
26 Eylül 2018 Çarşamba günü Van Büyükşehir Belediyesi’nde Park AVM’nin tüm paydaşlarının katıldığı basın toplantısında, Van Valisi Murat Zorluoğlu, “AVM’de hukuk çalışıyor, AVM’nin patronu kimse değil hukuktur” sözü ile tartışmalara son noktayı koydu.
Yani Park AVM yakın zamanda huzur ve konfor içerisinde Vanlıya hizmet etmeye başlayacak.
Park AVM; Van Büyükşehir Belediyesi’ne, mülk sahiplerine, mağaza açan firmalara, Van ekonomisine, Van halkına ve iş arayan işsizlere hayırlı olsun.

YORUM EKLE

banner29