Neden kaybediyoruz?

  Ligde 11 haftalık maraton geride kaldı. 11 Haftalık maratona baktığımızda, ekibimiz özellikle kendi sahasında kaybettiği puanların sıkıntısını yaşıyor.
  Kendi sahamızda kaybettiğimiz 7 puanı kaybetmemiş olsaydık, bugün 25 puanla lider konumundaydık. Peki, kendi sahamızda neden kaybediyoruz?
  Neden mi?
  Bence teknik kadroların hatalarından dolayı kaybediyoruz.
  Elimizde güzel bir kadro var. Mağlup duruma düştüğünde bile maçı çevirebilecek bir takım kadromuz var. Ama ne hikmetse, takımı idmana çıkaran, gece gündüz birlikte olan teknik kadrolar, takım sahaya çıkınca, tanıdıkları çalıştırdıkları takımı unutuyorlar.
Gerek giden Erdoğan Yılmaz ve gerekse Nevzat Şipal aynı hataları yaptığı için, kendi sahamızda puan kaybetmeye devam ediyoruz.
   Anladım ki bizim takımda değil, teknik kadroda konusunda sorunumuz var.
 Ankara Demir ve Darıca Gençlerbirliğispor maçlarına baktığımızda, kaybetmemizin sebebi, teknik kadronun takıma hakim olamaması ve değişiklikleri yerinde ve zamanında yapamamasıydı.
   Aynı hataları son oynadığımız Tire maçında da yaşadık. Teknik kadronun oyuna hakim olmaması, değişiklikleri yerinde ve zamanında yapamaması takımın 2 puan kaybetmesine vesile oldu.
Dakika 62 Melik oyuna dahil edildi. Ne verdi hiçbir şey, sen forvetten yoksun maça çıkmışsın, elinde boyu fiziği mükemmel haftalardır oynatılmamış, futbola acıkmış Volkan Pala var. Gol bulman lazım.
    İlk değişim hakkını Volkan'dan yana kulanmış olsaydın bu maçtan galip ayrılabilirdin.
Volkan son dakika da oyuna girmesine rağmen eline geçen ilk topta etkili oldu.
Korkunun ecele faydası yok. Volkan Pala bana göre çok işler yapar.
   10 Hafta da forvetimiz sadece bir gol atmışsa ben Pala'yı hiç korkmadan ilk 11 de bile sahaya çıkarırım.
Takım gol yollarında sıkıntı yaşıyorsa, korkmayacaksın Pala'ya fırsatı vereceksin.
  Tirespor maçında bu yapılmalıydı. Şunu da söylemek lazım. Tirespor maçında beklediğimiz takım sahada yoktu. İlk devre biraz atak oynadık ama, 2. Devrede ise deplasman takımı edasında bir oyun sergiledik.
Eksiklerimiz olmasına rağmen Tire maçında galip ayrılabilirdik. Ama hatalar buna fırsat vermedi. Bu beraberlikle beraber önümüzde zorlu bir maraton bizi bekliyor.
    İlk devrenin son 6 maçında oynayacağımız takımlara baktığımızda, Muğla, Diyarbekir, Ergene, Turgutlu, Pazar ve 1461 Trabzonspor, kendi sahamızda 2 deplasman da ise 4 maça çıkacağız.
   Ben derim ki nasıl ki gelen takım sahamızda bizden puan almasını biliyorsa, biz de deplasman da puan almasını bilmeliyiz.
Kalan 6 haftalık maratonda deplasman da puanlar toplayamasak işimiz çok zor olacak.
    O açıdan önümüzdeki Muğlaspor ve sonrasında kendi sahamızda oynayacağımız Diyarbekirspor maçlarının sonucu, ilk devrede zirvede kalıp kalamayacağımızı belirleyecek.
   Bu 2 maç mutlak galibiyetle sonuçlanmalıdır.
    Tirespor maçında kaybedilen 2 puanın Muğla deplasmanında telafi edilmesini bekliyoruz.

YORUM EKLE

banner29