Lig 3 Eylül'de başlıyor

Spor Toto 3. Lig grup kuraları geçtiğimiz günlerde çekildi. Maçların başlama tarihi de, belli olurken, Sezon fikstürü ise önümüzdeki günlerde belli olacak. Bu sezon, 3 grupta 55 takım ya şampiyonluk, ya Play Off yada sezon sonu küme düşmeme mücadelesi verecek. Spor Toto 3 ligde, sezonun ilk maçları 3 Eylül'de başlayacak, ilk devre 18 Aralık'da sona erecek. Ligin 2. Devresi ise 15 Ocak'da başlayıp, 30 Nisan 20017'de sona erecek.


      Van Büyükşehir Belediyespor'un yer aldığı 1. Grupta 19, diğer 2 grupta ise 18 takım yer alıyor. 3 Grubun geneline yani takımlarına baktığımızda, Van Büyükşehir Belediyespor'un yer aldığı 1. Grup, en zorlu grup olarak görünüyor. Güçlü takımların yer aldığı 1. Gruba baktığımızda, maçların çok zorlu ve çekişmeli gececeği açıkça görülmektedir. Van Büyükşehir Belediyespor'unda yer aldığı grupta, Altay, Ankara Demir, Bayburt, 24 Erzincanspor, Beylerbeyi, Bursa Nülifer,Çizre, Çorum Belediyespor, Erzin Bld. Gölcükspor, Kartalspor, Kızılcabölükspor,Kocaellispor, Kozan Bld.Kütahyaspor, Mamavgatspor, Sancaktepe Bld ve Tekirdağspor takımları yer alıyor.


     Gruplardaki takımlara baktığımızda,19 takımlı 1. Grup, en zorlu grup olarak görünüyor. Güçlü ve hedefi olan takımların yer aldığı bu grupta, iyi mücadele etmenin yolu, iyi bir kadro kurmaktan geçer. Bunu göz önünde bulunduran takımlar, teknik kadrolarını belirleyerek transfer çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ama ne hikmetse her sezon olduğu gibi, yine takımımızda bir ses yok. Bu zorlu grupta mücadele etmek için, işi bilen işin erbabı bir teknik kadro ve güçlü bir takım kadrosu şart. Eğer geçen sezon ki takım kadrosuyla bu grupta mücadele etmeye kalkarsak, bu grupta mücadele etmemiz ve tutunmamız gerçekten çok zor.


     Van Büyükşehir Belediyespor yönetiminin bunu göz önünde bulundurarak acilen harekete geçmesi lazım. İşi son ana bırakmak bizim zararımızadır. Zaten geç kalınmış, biraz daha geç kalınırsa, yine kötü bir kadroyla karşı karşıya kalırız. Yeni sezon karşılaşmaları 3 Eylül'de başlayacak. Tarihe baktığımızda çokta bir zamanımız yok. Transfer yapılması,takımın oluşturulması, hazırlık ve kamp dönemi için bu zaman yetmeyebilir. O açıdan hemen harekete geçilmelidir. Gerçekten zorlu bir grupta yer almaktayız. Son birkaç sezondur, ligin son haftalarında ligde kalabiliyoruz. Bu şans her zaman bize gülmez. Artık işi şansa bırakmamlıyız.

YORUM EKLE

banner29