Lig tamam, sıra kupada…

              Lig tamam, sıra kupada…
Evet, lig tamam sıra kupada.
Kupada da varız der miyiz, neden olmasın? Son 5 maçta alınan 4 güzel galibiyetle şampiyonluk için varım diyen Vanspor, bugün de kupada varım demek için sahaya çıkacak.
 Ekibimize güveniyor, bu turu da geçeceklerine inanıyoruz. Yeter ki tribünleri dolduralım gerekli desteği sonuna kadar verelim.

 


               Yeni bir lig yeni bir sezon dedik ve yeni ligin ilk devresini zirveden kopmadan Play Off potasında kapattık.
Bu uzun yıllar sonra yeni bir ligde mücadele eden bir takım için tabiki büyük bir başarıdır. Yeni sezona Teknik direktör Hasan Erkin Şimşir’le başlayan ekibimiz 11 haftalık maç maratonunda, 5 galibiyet 3 mağlubiyet ve 3 beraberlik aldı.
Alınan sonuçlarla pota dan uzaklaşma his edilince bu kez kan değişikliğine gidildi. Ligin 13. Haftasında takımın başına Taner Taşkın getirildi. Taşkın’la son 5 maça çıkan temsilcimiz 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet alarak sezonun ilk devresini 30 puanla 4. Sırada tamamladı.


         Taner Taşkın hocanın gelişiyle yakalanan istikrar, ligin 2. Devresinde de aynen süreceğine inanıyoruz. Tabi futbolcu kardeşlerimizin özverili istekli ve savaşçı bir ruhla sahada verdikleri mücadele taktire şayandır.

 


        Teknik ekibimizi ve futbolcularımızı yürekten kutluyoruz.
       Ligin ilk devresinin son hafta maçında deplasmanda Kırşehirspor’a konuk molan ekibimiz ve taraftarlarımız Kırşehir’de çok iyi ve dosthane bir şekilde karşılandı. Kırşehir halkının takımımıza ve taraftarlarımıza göstermiş olduğu ilgi alaka takdire şayandı.
 Öncelikle teşekkür ediyoruz. Karşılaşma zirve hesapları yapan 2 takım açısından da önemliydi. Kazanmak isteyen 2 takımın mücadelesinde Vanspor Batuhan Er’in golü ve sahadan 3 puanla ayrıldı. Takımımızın son 6 haftadır kupa maçı dahil sahada verdiği mücadele ve sergilediği futbolu gerçekten alkışı hak ettirdi.

 


          Son 5 hafta lig maçlarında özellikle rakiplerimizden aldığımız puanlar ligin 2. Devresi açısından önemli oldu.
Hedeflenen 30 puan bandı tutturularak ligin ilk devresini Play Off potasında tamamlamak ligin 2. Devresi için ayrıca mükemmel oldu. Liderle aramızda 6 ve üstümüzdeki takımlarla aramızda ise bir maçlık puan farkları var. Bunlar kapanmayacak farklar değil. Takımımız ligin 2. Devresine çok daha güçlü ve çok daha farklı çıkacaktır.

 


         Çünkü başarıyı isteyen bir yönetim, teknik ve futbolcu kadromuz bununla birlikte inanan büyük bir taraftar kitlemiz var. İnanıyorum ki yine birlikte başaracağız. Ligde şampiyonluk için varım diyerek ilk devreyi galibiyetle noktalayan ekibimiz, kupada varım demek için bugün Süper Lig takımı Kasımpaşaspor’u konuk edecek. Kupada da varım demek isteyen ekibimiz bu maçtan da galibiyetle ayrılmanın hesaplarını yapıyor.

 


         İlk maçta Kasımpaşaspor’a 2-1 mağlup olan takımımız inanıyoruz ki bugün ki maçta taraftarlarımızın da desteğiyle kazanan ve turu geçen taraf olacaktır.
 Tabi ki burada önemli bir nokta da çok uzun yıllar sonra bir süper lig takımının kentimize resmi bir maç için gelmesidir.
 İnanıyorum ki buda kentimiz futboluna ayrı bir renk ve heyecan getirecektir. Bugün saat 13.00’te başlayacak olan karşılaşmaya tüm taraftarlarımızın gelmesi tribünleri ful doldurması ve destek vermesi takımımızın turu geçmesi açısından önemlidir.
Tekrar teknik kadromuz ve takım kadromuzu verdikleri mücadeleden dolayı kutluyor, bugün Van Atatürk Şehir Stadı’nda turu geçeceklerine ve bir ilki daha bu kent insanına yaşatacaklarına inanıyor başarılar diliyorum.

YORUM EKLE

banner29