Lig başlıyor

         Lig başlıyor. Bu kez kaldığı yerden ama daha heyecanlı ve kıran kırana 17 haftalık bir maraton bizi bekliyor. Çünkü takımlar artık telafisi olmayan maçlara çıkacak.
 Şampiyonluk, Play Off ve kümede kalma mücadeleleri taraftarlara daha heyecanlı maçlar izletecek gibi görünüyor.

 


           Evet, lige verilen yaklaşık bir aylık arada takımlar kamp bölgelerinde hazırlıklarını tamamlayarak maç haftasına girdiler.
Devre arası kamplarında hem hazırlıklarını hem de kadrolarını güçlendirme yoluna giden takımlar bugün itibariyle hafta sonu oynayacakları maçların hazırlıklarını yapacaklar.

 

 
      Ligin ilk devresinde Zirvede kopma yaşanmadı. Şu anki tabloda 6 takımın lider olma şansı devam ederken, orta sıralarda yer alan takımlar ise Play Off potasına yakın bir durumdalar. Hal böyleyken, bu devrede havayı bulan, maddi sıkıntı yaşamayan takımlar başarılı olacak gibi görünüyor.

 


         Ligin 13. Haftasında teknik direktör değişikliğine giden ekibimiz, bilindiği üzere son 5 maçtan 4 galibiyetle ayrıldı.
Alınan bu 12 puanla yeniden ilk 5’de varım diyen ekibimiz, devre arasında kadrosundan 7 futbolcu gönderip, yerine 5 transfer etti.
 Oynadığı 3 hazırlık maçından da mağlubiyetle ayrılan ekibimiz, Cumartesi deplasman da oynayacağı Bandırmaspor maçı hazırlıklarını Antalya’da tamamlayarak Bandırma’ya gidecek. Şampiyonluğa oynayan 2 takımın mücadelesi 2. Devrenin ilk haftasının en zorlu maçı olarak görünüyor.

 


      Biz kendi açımızdan baktığımızda bu zorlu maçtan alacağımız puan ve ya puanlar bize farklı bir hava getirecek ve inanıyorum ki bu havayla da istikrarlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Bandırmaspor maçı Şampiyonluğa oynayan 2 takım içinde kritik. O açıdan 2 takımda bu maça sıkı hazırlanacak. Kendi cephemizde baktığımızda, ligin ilk devresinin son 5 haftasında özellikle rakiplerimize karşı içeride ve deplasman da galip gelmemiz bizim bu maçı kazanacağımızın da habercisi oldu. İnanıyorum ki kazanacağız. Çünkü şu an inanın biz Bandırmaspor’dan değil, Bandırmaspor bizden eçkiniyor.

 


        Ligin 2. Devresinde oynayacağımız her maç bizim için final havasında geçecek. Zirveden kopmamak ve liderlik koltuğuna oturmak için özellikle deplasmanlar da puan ve ya puanlar almalı, kendi sahamızda ise mutlaka kazanmalıyız.
Tabi bu süreçte beklemediğimiz sürpriz sonuçlarda alabiliriz. Bu sonuçlar kimseyi karamsarlığa itmesin. Van olarak ligin son maçına kadar takımımızın yanında durmalı ve takımımızı sonuna kadar desteklemeliyiz.


       Takımımızın yaşamış olduğu maddi sıkıntıları da göz önünde bulundurarak kendi sahamızda oynadığımız maçlarda kötü tezahüratlardan mutlaka uzak durmalıyız. Bilindiği gibi kötü tezahüratlardan dolayı yüklü para cezaları geliyor.
Bunun önüne geçmekte bizlerin elindedir.

 


            Evet zorlu 17 haftalık bir maraton bizi bekliyor. TFF 1. Ligine bu kadar yaklaşmışken bu şansı çok iyi değerlendirmeliyiz. Birlikteliğimizi koruyarak kent olarak takım etrafında kenetlenerek takımımıza inanarak sahiplenerek yolumuza devam edersek sezon sonu gülen taraf biz olacağız.

YORUM EKLE

banner29