Lig başlıyor

TFF 2. Lig’de yeni sezonun ilk karşılaşmaları 20 Eylül Pazar günü start alacak. Bu sezon 18 değil 20 takım liderlik, Play Off ve kümede kalma mücadelesi verecek.
 Üzücü olan oynanacak olan maçların Pandemi nedeniyle seyircisiz olmasıdır.
 Taraftarlar takımlarını yeni sezonda stat da izlememenin üzüntüsünü yaşarken, maçların isim ve yayın hakkını alan Misli.Com taraftarlara maçları ekranlardan ücretsiz izlettirecek.
Yeni sezonda taraftarsız oynanacak maçlar çokta heyecan ve keyif vermeyecek. Temennimiz Pandeminin bir an önce bitmesi ve maçların seyircili oynatılmasıdır. 
Temsilcimiz Vanspor bu sezon yine TFF 2. Lig kırmızı grupta mücadele edecek. Geçen sezon 18 olan takım sayısı küme düşme olmamasından dolayı 20 takımlı bir grup oldu. Statü de bir değişiklik yok. Grubu lider tamamlayan takım direk olarak bir üst lige çıkarken, 2.3.4. ve 5. Sıralarda yer alan takımlar Play Offa kalacak, grupta son 3 sırada yer alacak takımlar ise küme düşecek. 
Yeni sezon hazırlıklarının ilk ayağını Van’da tamamlayan Vanspor, 2. Etap kampını ise Erzurum’da yaptı.
Erzurum kampını sonlandıran temsilcimiz Van’a döndü ve hazırlıklarını kendi tesislerinde tamamlayacak.
Yeni sezona yeni bir teknik kadroyla başlayan temsilcimiz, geçen sezon takım da forma giyen birçok futbolcusuyla yollarını ayırdı. İç transferde yine bir çok futbolcusuyla anlaşan ekibimiz dış transferde de önemli isimleri kadrosuna dahil etti.
 Dış transferde, orta sahaya, Kadir Özdemir, Forvet kanat, Utku Şen, Kaleci, Bekir Demircan, sağ açık, Yiğit Gökoğlan, sağ bek, Üzeyir Ergün, ve forvet arkası Sedat Cengiz, sağ kanat, Cihan Halil ve sol stoper Hurşit Hanlı’yı renklerine bağlarken, son olarak İstanbulspor’dan da sol kanat Zafer Şensoy’un takıma dahil olduğu ifade edildi.
Yapılan transferler yerinde ve kaliteli transferlerdir.
Bu transferler yeterli mi? Tabi ki değil. Bir kaç transferin daha yapılması bekleniliyor. İçinde bulunduğumuz grubun geçen sezondan farkı yok. Geçen sezon Şampiyonluğu hatalardan dolayı kaybettik. Bu sezon yine şans bizden yana.
Hatalar yapılmasa son transferlerde tutarlı adımlar atılırsa bu sezon gülen taraf oluruz. İçinde bulunduğumuz gruba baktığımızda favori görünen takımlardan biriyiz. Tabi maçların taraftarsız olması biraz endişe veriyor.
Evet grup Beyaz gruba göre kolay bir grup. Gerçi maçlar oynanmadan bir şey söylemek zor ama görünende budur.
Ağır basan takımlara bakıldığında öne çıkan Vanspor, Sakarya, Kırşehir ve Eyüpspor takımları. Ama maçlar başladıktan sonra sürpriz takımlarda çıkmıyor değil. Bu grupta tutarlı adımlar atan, hatadan kaçan, maddi sıkıntı yaşamayan takım ve ya takımlar kesinlikle başarılı olacaktır.                                 
Ekibimiz ilk sınavını bu hafta sonu verecek. Yeni teknik kadro ve transferleriyle Tarsus İdmanyurduspor deplasmanına gidecek olan temsilcimizin ilk maçındaki performansını tabii ki hepimiz merak ediyoruz.
Zorlu bir deplasman olsa da buradan alınacak 3 puan kendi sahamızda üst üste oynayacağımız 2 maç açısından da önemlidir.
Bizler kadar inanıyorum ki sezonun ilk maçı için yeni teknik kadro ve futbolcularımızda heyecanlıdır.
 Temsilcimiz yeni transferleriyle yeni bir takım ama Tarsus İdmanyurduspor ise oturmuş bir takım. Geçen sezon ki kadrosunu hemen hemen korudu.
2 Takım içinde zorlu geçecek karşılaşmadan tabii ki beklentimiz ekibimizin Van’a 3 puanla dönmesidir.
Şimdiden yeni sezonun kentimize, takımımıza ve tüm takımlara hayırlı olmasını diliyorum. 

YORUM EKLE

banner29