Kongreye giderken…

Kongreye giderken…
Öncelikle şunu söylemek istiyorum.
Alınan kongre kararı yerinde ve doğru bir karardır.
Sayın Valimize teşekkür ediyoruz.
Futbolu bilen ve futbolu seven Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu'nun bu kongre sürecinde kalıcı ve güzel adımlar atacağına yürekten inanıyorum. Çünkü bizim başka Vanspor'umuz yok.
Kazandığında sevindiren güldüren, kaybettiğinde ise tüm kenti üzen ve bazen de ağlatan başka takımımız yok.
Vanspor bu il insanı için bir sevdadır. Bu il ve bu il insanı bu sevdaya öyle bağlı ki hiç vaz geçemez. Yıllardır bu böyle gelmiş böylede gider.
Bu kent nüfusu bir milyonu aşmışken, bu kentin sevdası olan bu takımın halen 3. Ligde olması da gerçekten üzücüdür.
O açıdan maddem ki kongre kararı alınmış, o zaman güçlü bir yönetimle ligin 2. Devresine başlamak birçok başarıya vesile olabilir.
Mevcut yönetim kendisine verilen görevde başarısız bir grafik çizmiştir. Takımın daha çok zarar görmemesi, Zirve şansının yeniden değerlendirilmesi için kan değişikliği şart olmuştur. Yani mevcut yönetim ve teknik kadro değişikliği kesinlikle yapılmalıdır.
 Yoksa bu istikrarsızlık ve başarılıksızlık aynen devam eder. Ligin 2. Devresinde güçlü bir yönetim, işin ehli işi bilen bir teknik kadro ve yapılacak 4-5 transferle inanıyorum ki, şehirde şampiyonluk rüzgârları yeniden esecektir.
Geçmiş de zoru başardığımız gibi, bugünde hep birlikte ele ele gönül gönülle neden başarmayalım? Grupta yer alan 18 takıma baktığımızda, Allah aşkına bizden başka hangi takım her maçını ful taraftara oynadı? Taraftarların ve şehrin takıma verdiği destek bence taktire şayan olurken, yönetimin yanlış adımları ise değişime vesile oldu.
Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ekibimizin ilk devredeki karnesi başarısız olunca, değişim şart olmuştur.
Bir takımda istikrar, disiplin ve yönetimde uyum kaybolmuşsa, kendi sahasında 4 deplasman da 5 yiyorsa, bu kez topyekûn değişim şart olmuştur.
Teknik kadro seçimini yanlış yapan yönetim, bana göre kendi içinde de sorunlar yaşadı.
Yaşanan bu sorunlarda takıma yansıyınca, başarısızlık boy gösterdi. Yoksa bu kadro ligin ilk devresini 12. Sırada tamamlayacak bir kadro kesinlikle değil.
Gerçekten iyi bir kadromuz var. Ama yönetim ve teknik kadroda yaşanan sorunlar takımada yansıyınca olanlar oldu.
13 Ocak'da yapılacak olan kongre kararı bana göre yerinde ve doğru bir karardır. İnşallah bu kongre takımımız için hayırlı olacaktır.
Liderle aramızda çokta bir puan farkı yok. Mutlaka yeni bir sayfa açmalıyız. İlimizde futbol erbabı, futbolu çok iyi bilen ve takımı başarıya götürebilecek bana göre çok insanımız var.
Geçmişte bu il futboluna emek veren insanlarımızla diyaloğa geçilerek, güçlü bir yönetim oluşturulabilir. İnanın hiçbir şey kaybolmuş değil.
Belki devre arasında atılacak tutarlı adımlar sayesinde, sadece yarım kalan bu sezonu değil, belki de ilimiz futbolunun geleceğini de kurtarabiliriz.

YORUM EKLE

banner29