Kalkınma sezonu...

    Geçtiğimiz sezon ligin ilk devresinde başarılı bir grafik çizen ama ligin 2. Devresinde sıkıntılar yaşayan Van Büyükşehir Belediyespor, 2017-2018 futbol sezonunda bunu yaşamamak için sıkı bir çalış yürütüyor.
   Yeni bir yönetimle yeni sezona başlayacak olan kırmızı siyahlı ekipte gördüğüm tek hedef var, O da bu sezon bir üst lige çıkmak.
Bunun için yoğun bir tempoyla çalışan yönetimi takip ettiğimde, bu sezon Van futbolunun kalkınma sezonu olacağını görüyorum. Bu kez hedefi olan yönetim kurulu, kentin ve taraftarların desteğiyle hedefine ulaşacağına bununla birlikte tesisleşmede de önemli adımlar atacaklarına inanıyorum.
   Sporun içinde gelen, ilin futboldaki eksikliklerini iyi bilen yönetim kuruluna, tabiki kent olarak bizlerinde maddi olmasa da manevi olarak destek vermesi gereklidir. Bizler Van olarak birlikte hareket ettiğimizde zoru çok daha kolay başaracağız. Hepimizde biliyoruz ki ilimiz futbolu bulunduğu konum itibariyle layık olduğu yerde değil. Süper Lig görmüş bir kent olarak, neden bir daha süper ligi heyecanını yaşamayalım.
   Bu çokta zor değil. O açıdan 2017-2018 futbol sezonu inanıyorum ilimizin futbolda kalkınacağı, şaha kalkacağı ve tesisleşmede de önemli adımların atılacağı bir sezon olacaktır. Ben bu ışığı görüyorum.
                                     
   Sportif alanlar şart
    2011 depremi sonrasında ilimizin 5 noktasına toki'ler yapıldı. Bu Tokiler sayesinde gerçekten ilimiz daha da güzelleşti ve büyüdü. Bu yerleşim alanlarında binlerce aile ikamet ediyor. Gençlerin ve çocukların yoğun olduğu Tokilerde sosyal ve sportif alanların çokta olmaması, sportif ve sosyal faaliyetlerin yapılmaması sıkıntı olarak görünüyor.
    Gençlerimiz ve Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onların iyi eğitilmesi yetiştirilmesi geleceğimiz açısından önemlidir.
O açıdan Gençlerimizi ve çocuklarımızı sokak kültüründen uzak tutmak hepimizin görevidir. Önümüzdeki günlerde okulların tatil olmasının ardından bu gençler ve çocuklar ne yapacak?
   Tokilerde bulunan boş alanlara futbol sahaları, tenis kortları, koşu alanları, Hentbol, Basketbol, Voleybol ve bunlara benzer sportif faaliyetlerin yapılaması, hem gençlerimize ve çocuklarımıza büyük katkı sağlayacağına hem de Tokilerin çehresinin değişmesine ve daha cazibeli bir hale gelmesine vesile olacaktır.
     İlimizdeki spor kurumlarının bu konulara duyarlı olacağına inanıyorum.

YORUM EKLE

banner29