İşi, ehline verin!

   Bu sezon Şampiyonluk hedefiyle yolla çıkan ekibimiz, bir aşağı bir yukarı gidip geliyor. Takım bazen umut verirken, bazen de umutsuzluk veriyor. Umutsuzluk takımla alakalı değil. Teknik kadroyla alakalıdır.
  Takım kadrosuna diyecek bir sözümüz yok. Gerçekten mükemmel bir kadro kurulmuş, ama kurulan bu kadronun en büyük eksikliği teknik kadrodur.
  Erdoğan Yılmaz'dan sonra, geçici olarak alt yapı koordinatörü Nevzat Şipal takımın başına getirildi. Nevzat Şipal'e devam edilecekse bunun açıklanması lazım.
  Fakat haftalar geçmesine rağmen, ne bu açıklandı nede, yeni teknik kadro, bir türlü belirlenemedi. Acaba diyorum Türkiye'de teknik direktör kıtlığı mı var?
  Onca teknik adam boştayken biz neden birini bulamıyoruz.
   Biz kalmışız Vanspor kalmış. O da zarar görürse, bu ilde futbolun kapısına kilit vurulur. O açıdan yönetim duygusal davranmadan, teknik kadro sorununu acil çözmelidir.
  Bu takımın hedefine ulaşması için, takımın başına mutlaka tecrübeli, işi bilen işin ehli bir teknik kadro şart.
Yıllardır bu il futbolu sorunlar sıkıntılar yaşar durur.
Profesyonel takımımız, sayısı gün geçtikçe azalan amatör takımlarımız ve tesis bakımında yoksul ilimiz, bu sıkıntıları yıllardır yaşıyor.
  Peki, bu sıkıntıları dile getirme ve giderme adına ne zaman bir araya geldik, birlikte bu sorunlarla mücadele için adımlar attık. İldeki Amatör futbolu canlandırma, takım sayısını artırma, alt yapıları güçlendirme, yetenekli gençleri bulup spora kazandırma, tesis sıkıntısını giderme adına ne zaman adımlar atıldı?
   Yıllardır bu ildeki alt yapıların başında kimler var?
   Kaç genci il ve ülke futboluna kazandırlar? Herkes durur durur ne zaman Vanspor bir sıkıntı yaşar, o zaman herkes ortaya çıkar ve görev ister.
   Bu yanlış.
   Vanspor'da görev istemek kolay da, önce dönüp neler yaptığına neler verdiğine bakacaksın. Türkiye'de sadece Vanspor yok. Yüzlerce profesyonel takım var. Kendisini çok başarılı gören varsa, buyursun bu takımlar da görev istesin ve ya görev almak için mücadele etsin. Bizde ayakta alkışlayalım.
   Perde arkasına baktığımızda bu il futbolunda yangın var. Önce bu yangını söndürmek ve ilin futbolunu layık olduğu yere getirmek için toplanalım mücadele edelim.
  Bir Milyonluk kentin amatör futbol takım sayısını 30' a, 40'a nasıl çıkartırız, bunun için toplanalım mücadele edelim. Herkes Vanspor'u kovalar durur. Ama sadece Vanspor'la bu il futbolunun geleceği kurtulmaz. Bizler eğer eş dost ahbap ilişiklilerini ön plana çıkarırsak bu il futboluna zarar veririz.
   B.B.Vanspor'un hedefine varması için, yönetiminin, duygusallığı bir tarafa bırakıp, profesyonelce hareket etmesi ve işi işin ehline vermesi şattır. Her takımı isteyene bu takım verilmez. Bu takım bu şehrin umududur.
Şahsen takım kadrosuna güveniyorum.
   Bu takım çok şeyler yapar ama önce yönetim BİR AN ÖNCE bir şeyler yapmalıdır.
Takımın hedefine ulaşması için, duygusal davranmadan, eş dost ahbap ilişkilerine meyil vermeden, işin ehli, işi bilen bir teknik kadro getirilmelidir.

YORUM EKLE

banner29