İkinci Vanspor faciası yaşanmasın

         1982 Yılından bu yana Belediyenin desteklediği, yaklaşık 35 yıl yönetimin belediyeden oluştuğu, B.Vanspor, sıkıntılı günler yaşıyor.  O günden bugüne kadar bu takıma nasıl ki belediye sahip çıkmış ise, şimde de çıkması gerekir. Yoksa Allah korusun bu kent 2. Vanspor faciasını yaşar.
Pazar günü Pazarspor mağlubiyeti ve ardından yönetimden gelen bırakıyoruz, kongreye gidiyoruz açıklaması kent de deprem etkisi yarattı.

 


           Sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan ama kötü gidişatla önce zirveden uzaklaşan B.Vanspor, Pazar günkü mağlubiyetle de Play Off şansını da zora soktu.
Geçen sezon dediğimiz gibi bu sezon olmadı gelecek sezon olur diyebilirdik. Ama yönetimin maç sonrası bizden buraya kadar, kongreye gidiyoruz.
Kongreye kadar inşallah geçici bir yönetimle takıma sahip çıkılır açıklaması, gelecek sezona hesap yapılmasının önüne geçmiş oldu.

 


            Neden mi? Ya takıma sahip çıkan olmasa?
Ya kongreye kadar geçici bir yönetim oluşturulmasa? ya da kongrede takıma talip olmasa? İşte o zaman bırakın gelecek sezon hesabı yapmaya B.Vanspor 2. Vanspor gibi eriyip gidecektir.

B.Vanspor kulüp Başkanı Servet Yenitürk’ün istifası ve kongreye gitmesi tabiki üzücüdür. Gönül isterdi ki devam etsin. Ama bu iş sadece bir kişinin sırtından yürümez.
Yalnız kalmasına rağmen bugüne kadar kendi imkanlarıyla takımı götürmesi, takımı ayakta tutması, Şampiyon olmasa bile Şampiyonluğa oynatması taktire şayandır.
Bu fedakârlığı kimse yapmaz. Yapan varsa bu süreçte çıkar bizde görür tebrik ederiz. Ama hepimizde biliyoruz ki zor. Çünkü profesyonel bir takımı sadece bir kişinin kendi imkânlarıyla götürmesi bir yere kadardır.
Desteksiz olmaz. Asıl bundan sonra neler olacak ona bakmalıyız. Yıllar önce bir Vanspor’u kaybeden bu kent halen onun acısını yaşamaktadır.

 


          İşte 2. Kayıpta yoldadır. Kongre kararı alınır, bu süreçte takıma sahip çıkan olmasa, takım önümüzdeki Bergama Belediyespor maçına gitmeyebilir. Bu da takımın küme düşmesinin ilk sinyalini verecek.

Takım 2 maça üst üste çıkmadı mı? Küme düşmesi kesinleşir. İnşallah buna fırsat verilmez. Yoksa çok yazık olur.
 Bunca emek boşa gider. Bu kente futbol biter. Stat bile hayal olur. Bu takım çok zor şartlarda profesyonel lige çıktı.
Yaklaşık 10 yıldır iyisiyle kötüsüyle kenti temsil ediyor. İnşallah biri ve ya birileri bu takıma sahip çıkar. Ya da 1982 yılından bu yana B.Vanspor’a sahip çıkan Belediye yine de takıma sahip çıkması lazım. Geçen sezondan bu yana Van’da esen Şampiyonluk havası güzeldi.

 

         Her maç tribünler ful doldu. Van’ın her tarafında Vanspor konuşuldu. Her ne kadar bu takım Şampiyon olmasa da o heyecanı yaşamak bile ayrı bir güzellikti.
Tek temennimiz bu takıma sahip çıkılması, Şampiyonluk ve ya Play Off değil, ligde kalmamız bile bu saaten sonra bu kent için önemlidir.

YORUM EKLE

banner29