Helal Sana Nur Tatar

   Vanlı ve Milli Tekvandocu Nur Tatar'ın, Güney Kore'de Dünya Tekvando Şampiyonası'nda kadınlar 67 kiloda 'Dünya Şampiyonu olması, Van'da yankısı büyük oldu.
  Gururumuz olan Tatar için, herkesin dilinde, gurur duyduk kelimesi vardır. Gerçekten de gurur duyduk onurlandık.
Edremit'te yapılan 5000 kişilik kapalı Spor salonuna ismin verildi ya, Anan sütü gibi sana helal olsun.
Çünkü sen gerçekten bunu hak ettin kardeşim. Diyecek ve söylenecek tek şey' helal sana NUR TATAR'
Nur Tatar, babası eski Vanspor futbolcularından Nizamettin Tatar. Nizamettin Tatar yıllarca Vanspor formasıyla Van için Van'ın futbolu için mücadele etti ter döktü.
   Sporcu bir babanın kızı olan Nur Tatar'da sıkıntılar içerisinde yürüttüğü spor hayatına yılmadan yorulmadan, tüm sıkıntılara göğüs gererek devam etti. Önce Van'da adını duyuran Nur Tatar, daha sonra elde ettiği Türkiye şampiyonluklarıyla Ülke gündemine oturdu.
 Yılmadan çalışmalarına devam eden Nur Tatar, Avrupa'yı inlettikten sonra, bu kez de dünya'yı inletti. Diyecek ve söylenecek tek şey' Helal sana NUR TATAR'
   İlimiz gerçekten cevherlerle doludur. Bunu her zaman yazar söyleriz. Yeter ki gerekli destekler verilsin ve güven duyulsun. Sporun hemen hemen her dalında başarılara imza atan ilimiz, özellikle Tekvando, Boks ve Atletizm'de hem Avrupa'da hem de Dünya'da büyük başarılara imza attı. Bu başarılar ilimiz de ve ülkemizde sevinçler gururla karşılandı.
   Şimdi sorarım sizlere destekler verilirse, yeni Nur Tatar'lar, Muğdat Öztürk'ler çıkar mı? Çıkmaz mı? Bence çıkar. Yeter ki Van olarak Vanlı olarak değerlerimize sahip çıkalım. Tabi ki sadece spor da değil sanatsal alanda da bu destekler sunulmalıdır. Başarılı sporcular gibi nice sanatçılarımız da var. Sesleri güzel yürekleri güzel insanlar.

   Sözün kısası cevherlerimize sahip çıkarsak, hem ilimiz hem de Ülkemiz kazanmış olur. Nur Tatar'ı yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

YORUM EKLE

banner29