Hava tamam, transfere devam

   Van Büyükşehir Belediyespor, yeni sezon için transfer çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Hedefi olan bir takımın da yapması gereken budur. Bu sezon çok farklı olacağı, şimdiden esen rüzgârdan bellidir.
Takım etrafında bir kenetlenme ve sahiplenme var. Bu da takımı başarıya götürecek en büyük etkenlerden biridir. Orta da takım kadrosu yok ama atmosfer oluşmuş durumda, rüzgârın yönü belli. Bu ne demek.
   Bu, şu demektir; tek hedef şampiyonluk şampiyonluk ve yine şampiyonluk.
  Bu kent insanı yeter artık diyor. Bulunduğumuz konum bize layık değil. Artık bir üste lige çıkmak istediğini işaret ediyor.
 İşte Van Büyükşehir Belediyespor yönetimi de bunun bilincin de çok titiz bir çalışmayla çok dikkatli adımlar atığı ve atacağı kanaatindeyim. Şu ana kadar atılan adımlar gayet yerinde. Teknik kadro çözüldükten sonra transfer çalışmalarında alınan futbolcular gayet yetenekli ve her mevkiye bir birini aratmayacak birkaç transfer yapılmaya çalışılıyor. Bakın biz en büyük sıkıntıyı kulübenin fakir olmasından çektik. Eğer kulübeniz zenginse siz zaten kendinizi başarıya endekslemişsinizdir. Sahada ilk on birde mücadele edecek futbolcular kulübeye baktıklarında, ben iyi mücadele etmeliyim. Yoksa yerime alınacak bir iki kişi var demelidir.
O açıdan kulübenin zenginliği her zaman çok önemlidir. Yani futbolcuya mahkûm kalmıyorsun. Bu sayede hem takım kazanır hem de taraftarlar daha zevkli ve heyecanlı maçlar izleme imkânı bulur.
  Yani bu sezon ilk onbiri güçlü, kulübesi zengin bir kadro oluşturma çalışmaları olduğunu görüyoruz. İnşallah bu sezon zincir kırılır ve bu kentin takımı layık olduğu konuma gelir.
Zaman zaman o neden gitti bu neden alınmadı? Soruları soruluyor.
   Eski kadrodan gidenler var. Bizim için takımımız önemlidir ve hiç kimsede vazgeçilmez değildir.
Bunları konuşarak tartışarak sadece takıma zarar veririz. Geçen sezon takım kadrosu çokta iyi olmadığı için, birkaç isim ön plana çıkıyordu. Bu kimseyi yanıltmasın. Gidenlerin işini Allah rast getirsin.
 Eğer bir hedefiniz varsa ve bu hedefe ulaşmak istiyorsanız, o zaman gidenlerin üstünde transferler yapacaksın. Bende bunun yapıldığı kanaatindeyim. Karamsar değilim, umutluyum.
   Transfer çalışmalarını yürüten Van Büyükşehir Belediyespor yönetiminde şunu da bekliyorum. Hemen hemen sıfırdan bir takım oluşturuluyor. Bu hem zor hem de önemli. Ligin 2. Devresinde yeniden transfere yönelmemek ve sıkıntı yaşamamak için tedbiri şimdiden almanızda fayda vardır.
  Kırmızı siyahlı ekip, şu ana kadar iç transferde 1, dış transferde ise 6-7 futbolcuyu renklerine bağlamış durumda. Aceleci davranılmadan, şehirde oluşan havaya layık bir takım kadrosu oluşturmak çok önemlidir.
Takım kadrosu oluştuktan sonra asıl görev bu kez kent insanına düşüyor. O da takım etrafında kenetlenmek ve takıma gerekli desteği vermek.
   İşte o zaman şehir de futbol rüzgarı farklı esecek, hedefe ulaşmak daha kolay olacaktır.

YORUM EKLE

banner29