GÜZEL MURADİYE...

  Van ilinin, yani memleketimizin nadide ilçesi, merkeze 80 km mesafede yer alan, şelale deyince akla ilk gelen yer olan, Bendimahi Şelalesi başta olmak üzere, yaz-kış türlü güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak diyarıdır Muradiye.

  Bir taraftan sallanır şeytan köprüsü, bir taraftan gürül gürül çağlayan ve insanlara manen huzur veren Muradiye Şelalesi etrafında piknik alanları ve doğal platosuyla görenleri kendisine hayran bırakır.

  Mesire alanlarında oyun oynayan çocukların neşeli halleri bile bu güzel ilçenin farkını ortaya koymaktadır. Etrafı sönmüş volkanik dağlarla çevrili Muradiye' deki eşsiz ovalarının başı var sonu yok. Akarsuları, Memedik Baraji, Bendimahi ve Karasu Çayları ile zengin bir mirasa sahip olduğundan dolayı  hayvancılık için son derece elverişli, tarım için ise bulunmaz bir cografyadır Muradiye.

  Hele sabahın şavkında güneş yüzünü göstere dururken, yaylalarında bereketli ellerden sofranıza gelen sütü, yoğurdu ve kaymağı damaklarınıza afiyetle şifa sunacaktır.

  Merttir insanı, rast gele bir evin kapısını çalın, o gece kendinizi orada misafir olarak görürsünüz. Hele muhtar Sait Bilici var ki; sizi hem ağirlar, hem de evindeki gıdalarla sizi uğurlar.
Yani abartılı değil yazdıklarım, bilenler bilir, bilmeyenleredir sözüm.

  Muradiye deyince akan sular durmuyor, donuyor. Kışı çok sert geçer. Öyleki şelalesi bile donar, her taraf buz keser. Yine de ayrı bir güzellik ve doğal manzara ortaya çıkar Muradiye'de.

  Sonbaharda yağan yağmurda, gökkuşağı ilçeye ayrı bir renk cümbüşü sunar, izleyenlere ise keyfini sürmek kalır.

  Güzel Van'ımızın her yeri, her köşesi ve her ilçesi ayrı cennet.
Efendim Muradiye' ye varın, haksız isek kalemimizi kırın...

YORUM EKLE

banner29