Grubumuza bakış

      Ligde 2. Devre heyecanının başlamasına yaklaşık 13 günlük bir süre kaldı. Takımlar, kamp bölgelerinde son hazırlıklarını yapıyor. Önümüzdeki hafta itibariyle, grubumuzda yer alan takımlar, yavaş yavaş kamp bölgelerinden ayrılarak kendi bölgelerine gidecek. Kamp merkezlerinde lig hazırlıklarını sürdüren takımlar, bir yandan da kadrolarını güçlendirmek için yeni transferler yapıyor. Çünkü grubumuzdaki puan cetveline baktığımızda hiçbir takım için hiç bir şey bitmiş değil. Puanlar arasında çokta öyle bir kopma yok. Bu da ligin 2. Devresinin çok zorlu geçeceğini açıkça göstermektedir.

       Ligin ilk devresini göz önünde bulundurduğumuzda, Sancaktepespor devreyi 39 puanla lider olarak tamamladı. Ama Sancaktepespor bu puanla işi bitirmiş değil. 3 Puanlık sistemde kaybedeceği birkaç maçla orta sıralara doğru inişe geçer. Liderin peşini bırakmayan ve Play Off potasında yer alan, Kocaellispor, Altay, Çorum Belediyespor ve Van Büyükşehir Belediyespor’un lider olma şansları kadar küme düşme potasına doğru inişe de geçme durumları olabilir. Çünkü, alt sıralarda yer alan takımlar, ilk devrede olduğu gibi maç kaybetmeyecek, zirveye doğru çıkma mücadelesinde olacaklar. Yaklaşık 15. Sıraya kadar olan takımların Play Offa kalma şansları devam ederken, son 3 sırada yer alan takımların ise kümede kalma şansları büyük ölçüde devam ediyor. Grubumuzdaki tabloya baktığımızda, yukarıda da yazdığım gibi henüz hiçbir takım için hiçbir şey bitmiş değil. Aslında her şey yeni başlıyor. Zirve, Play Off ve Kümede kalma mücadelelerini göz önünde bulundurduğumuzda, 19 haftalık zorlu bir mücadele takımları bekliyor olacak.


     Ligin 2. Devresi 15 Ocak Pazar günü başlayacak. Yani çokta uzun bir zaman yok. Her takım hesaplarını buna göre yapıyor. 2. Transfer dönemi ise 4 Ocak Çarşamba günü başlayıp, 31 Ocak’da sona erecek. Transfer için yaklaşık bir aylık bir süre var. Ama adımlarını şimdiden atan takımlar karlı çıkar. Her takım kadrosuna mutlaka nokta transferler yapma çabası içinde. Çünkü ara transfer döneminde kaliteli futbolcu bulmak çok zor. O açıdan her geçen zamanın zarar olduğunu göz önünde bulunduran takımlar şimdiden belirledikleri transferleri, kadrolarına dahil ederek, transfer döneminin açılmasını bekliyor. Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmeyen takımlar, ligin 2. Devresinde gerçekten sıkıntılı sancılı haftalar yaşayacaktır. Ligin 2. Devresin de tüm taraftarlar heyecanlı atmosferi yüksek ve çetin karşılaşmalar izleyecek. Tüm takımlara başarılar diliyoruz.

YORUM EKLE

banner29