Giresun için bizler ne yapabiliriz

Geçtiğimiz günlerde Giresun’da meydana gelen sel felaketinin yaraları sarılmaya devam ediyor. Giresun için Van’da harekete geçti. Bu harekete verilecek maddi ve manevi destekler hem Giresun’daki yaraların sarılmasına vesile olacak hem de 2 güzide kent arasında gönül köprülerinin kurulmasına vesile olacak. Evet, 2011 yılında bizde depremin acısını yaşadık, Ülkemizin dört bir yanından hemen hemen bütün illerimiz yaralarımızı sarmak ve yanımızda olmak için adeta seferber oldu. Çok şükür o günleri atlattık. Bugünde benzer felaketi Giresun yaşıyor. Bugün Giresun’da Yaraları sarılma ve onların yanında olma günüdür. Bu çerçevede Ak Parti il Başkanlığı, ‘Giresun için ne yapabiliriz’ düşüncesini harekete geçirdi. Van Berberler ve kuaförler odası iş birliğinde sel felaketinde hasar gören berber ve kuaförlerin iş yerlerini yeniden onarıp iç dizaynlarını da yaparak yeniden faaliyete geçirme kararı almaları gerçekten takdire şayandır. Olması gerekende budur. Deprem de bizim yaralarımızın sarıldığı gibi inanıyorum ki Van’da kenetlenerek Giresun’lu kardeşlerimizin yaralarını en kısa zamanda saracaktır. 7 işyeri Berber ve Kuaför salonlarının Van insanın desteğiyle yeniden yapılması içinin dizayn edilmesi hem kentimizin adını, yardım severliğini Giresun’da yaşatacak, hem mağduriyet yaşayan insanlar işyerlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayacak hem de bu vesileyle birçok İl belki de Van’ı örnek alarak Giresun’da bu gibi projelere yönelecektir.  

Bu projeyle ilgili olarak dün açıklamalarda bulunan Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Bugün itibariyle projemizi hayata geçiriyoruz. Bu projemize hem maddi hem de manevi destekte bulunmak isteyen hayırsever insanlarımızın ve kurumlarımızın Van Berberler ve Kuaförler odamızla irtibata geçmeleri bizleri mutlu edecektir diyen Türkmenoğlu, Van ve Giresun illerimiz arasındaki gönül seferberliğine bir katkıda Vanlı hemşehrilerimizden bekliyoruz dedi.  

Gerçekten de güzel ve anlamlı bir proje. Haydi, Van Giresun için bir destek de sen ver. Mağduriyet yaşayan bu insanlar bizim insanımızdır. Evleri yıkılmış iş yerleri yıkılmış insanlara, elbette Devletimiz gerekli maddi ve manevi desteği veriyor ve vermeye devam ediyor. Ama Giresun’a Van olarak bizimde bir katkımız olması ne kadar güzel olur. Bu yardımlaşmadır, kaynaşmadır ve zor günde Ülke insanı olarak kenetlenmektir. Haydi, Van kenetlen gün Giresun’da yaraların sarılma günüdür. Giresun İçin Bizler Ne yapabiliriz kampanyasına bir destekte sen ver, İnanıyorum ki bu destek hareketine benzer acıyı yaşamış bu kent insanı gerekli desteği fazlasıyla verecektir. 

YORUM EKLE