Ekibimiz deplasman takımı oldu

   TFF 3. Ligde, ligin bitimine 6 haftalık bir maraton kaldı. Kalan haftalarda özellikle Zirve ve Play Off için çetin mücadeleler verilecek gibi görünüyor.

   Tabi Zirve ve Play Off mücadelesi veren takımlar arasında ekibimizin olmaması gerçekten üzücüdür. Sezon başı şampiyonluk hedeflenirken, ligin 2. Devresinde ise bu kez Play Off hedeflendi. Ama kendi sahamızda aldığımız mağlubiyetler sayesinde Play Off şansıda bitti.

  Ligin 2. Devresinde özellikle sahamızda kaybettiğimiz 3 maç var ki, bunlar kazanılmış olunsaydı bugün kesinlikle Play Offa kalan takımlar arasında yer alacaktık.

  Ekibimiz bu sezon kendi sahasında maç kazanamazken, deplasmanlar da maç kazanan takım konumuna geldi.

  Ligin 23. Haftasında sahasında Bağcılara mağlup olan ekibimiz, 24. Hafta da Erokspor deplasmanından 3 puanla döndü.

  25. Haftada sahasında 24 Erzincanspor’a kaybeden ekibimiz, Gölcükspor deplasmanından bu kez 1 puanla döndü.

  Play Off umutlarını Orduspor maçına taşıyan ekibimiz, Orduspor’a sahasında mağlup olunca, Play Off umutları da suya düşmüş oldu. Zirve ve Play Off şansı kalmayan ekibimiz, Play Off hesapları yapan

 1922 Tirespor deplasmanına giderken kimse bu maçtan galibiyet beklemiyordu.

Çünkü Tirespor hem Play Offa kalma şansı yüksek, hem de yeni yapılan stadın açılışını bu maçla yapacaktı.

  Ekibimiz 1-0 mağlup duruma düşmesine rağmen bu maçtan da 3 puanla Van’a dönmeyi başardı. Bu galibiyet Tire’de hiç unutulmayacak bir galibiyet konumuna da gelmiş oldu.

 Çünkü muhteşem bir stada kavuşan Tirespor bunu galibiyetle taçlandırmak istiyordu, ekibimiz buna geçit vermedi. Eğer Tirespor’un yerinde ekibimiz olsaydı, yeni stadında mağlup olmuş olup, Play Off dan da olsaydı, inanın yer yerinde oynayacaktı.

 O açıdan ekibimiz, Zirveden Play Off’dan kopmuş olabilir. Küsmekle kırılmakla takımı yalnız bırakmakla bir yere varamayız.

  Play Off şansı elde gittiği için Tirespor galibiyeti çok fazla ses getirmedi. Ama takım mağlup olsaydı çok farklı sesler çıkardı. Sosyal medyada çok farklı eleştiriler yapılırdı, belki de kalan haftalarda taraftar sayısı daha da azalacaktı. Futbolda her an her şey olabiliyor.

  Tirespor galip gelmiş olsaydı, hem Play Off şansı yüksek olacaktı hem de yeni açılan stadı taçlandırmış olacaklardı. Ama alınan mağlubiyetle hem Play Off’dan koptular hem de yeni stadın açılışı sönük oldu. Böyle bir sonucu bizde yaşayabilirdik. Böyle sonuçlar her zaman yaşanabilir. Ama taraftarlara, takımlarına küsme kızma lüksü vermez. Adı futbol 3 ihtimalden biri çıkar.

  Çıkana da saygı duymak lazım. O açıdan başarıda olduğu gibi başarısızlıkta da takımın yanında olmamız desteklememiz gelecek açısından önemlidir. Belki sahamızda başarılı olamıyoruz.

  İnşallah bu bir ders olur. Gelecek sezona daha farklı ve güçlü hazırlanılır. Takımımızı bu galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Tire’ye gerçekten mükemmel bir stat yapılmış. Hayırlı olsun diyoruz. Tabi ki kıskanmadık desek yalan olur. İnşallah Van olarak bizler de en kısa zamanda böyle güzel bir stada kavuşuruz.

YORUM EKLE

banner29