Efsane geri dönüyor

   Bizler bir milyonluk bu kentin bireyleri olarak, gelişen, büyüyen ve güzelleşen ilimiz futbolunun da şaha kalkmasını istiyoruz. Geçmişte olduğu gibi yurdun her tarafında takımımızın konuşulması ve yurdun dört bir yanındaki Vanspor ruhunu içinden söküp atamayan insanlarımızın artık takımlarıyla gurur duymalarını istiyoruz.
   Bu takımın Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzon gibi yurdun her tarafında taraftarlarının olduğunu hepimiz bilmekteyiz. İçte ve dışta büyük bir taraftar kitlesine sahip takımımızın layık olduğu yerde olmadığını da bilmekteyiz.
Yönetimin bunları göz önünde bulundurarak adımlar attığı kanaatindeyim. Yeni sezona yeni bir yönetimle başlayacak olan ekibimizin, bugün ki çalışmaları ve attığı adımları şahsen beni geçmişe götürüyor. Çünkü geçmişte olduğu gibi bugün de aynı heyecanla ve aynı aşkla çalışmaların yapıldığını, bu kent insanının beklentisine cevap vermenin mücadelesinin verildiğini görüyorum.
    İşi bilen işin erbabı arkadaşlarımızın özverili çalışmaları sayesinde ilin futbolu bu sezon kendini bulacak, bunun birlikte, gerek amatör futbolumuz ve gerekse diğer sportif faaliyetlerimiz de daha gelişecek ve daha da büyüyeceklerdir.
Bu il futbolunun layık olduğu yerde olmadığının ve tesisleşmede çok geride olduğumuzun bilincinde olan yeni yönetimin, bu sezon bunları aşması ve geçmiş yıllardaki Vanspor ruhunu yeniden kente getirmesi için çalıştıklarını görmekteyiz.
     Yani sözün kısası, çalışmalara ve yapılanlara baktığımda şunu görüyorum:
     'VANSPOR efsane geri dönüyor'.
   Dönmesi de zor değil.
   Yeter ki bu kent insanı olarak bizler de, STK'lar, kurumlar, iş adamları, dernekler, taraftarlar, spor kamuoyu, basın kısacası hepimiz de takımımıza gerekli maddi ve manevi desteği verelim.
 İnanın gerisi kendiliğinden gelecektir.
    Birlik ve beraberlik çerçevesinde el birliği gönül birliğiyle, eski Vanspor, ruhunu, sevgisini, rüzgârını, takımımıza vereceğimiz destekle kentimize yeniden kazandırabilir, Efsanenin geri dönmesine ve sağlam zemine oturtturulmasına vesile olabiliriz.
   Yeni sezon için ilk adım olarak teknik direktör, Erdoğan Yılmaz'la anlaşan ekibimiz ilk başarılı adımını atmış oldu.
 Belediye Binasında yapılan imza töreninde, Sayın Valimiz İbrahim Taşyapan ve Genel sekreter Mustafa Yalçın'ın da bulunması gerçekten güzel ve takdire şayandır.
 Kendilerine teşekkür ediyoruz.
   Bu ilimiz futbolu adına mükemmel bir gelişmedir. İşte bu birlik ve beraberlik ruhu bizi başarıya taşıyacaktır.
Teknik kadro sorununun çözülmesinin ardından futbolcu transferine geçen yönetim kurulu ilk bombayı da patlattı.
Birçok takımın peşinden koştuğu, Diyarbekir'de forma giyen başarılı Stoper Fahrettin Bıyıklı'yı da renklerine bağlaması şampiyonluk yolunda atılan 2. Başarılı adım oldu.
   Bugün ve yarın gelecek olan yeni transfer açıklamaları bu takıma gönül vermiş insanların takdirini kazanacak ve yeni sezona umutla bakmalarına vesile olacaktır.
  Evet, bu sezon ilimiz futbolunun kalkınma ve şaha kalkma sezonu olacaktır. Temeller iyi atılacak ve gelecek sezonlar da bugün yaşanan sıkıntılar yaşanmayacaktır.
    Çünkü VANSPOR efsanesi geri dönüyor.

YORUM EKLE

banner29