Edremit'te güzel bir iftar…

    Değerli Bölge Gazetesi okurları, önceki akşam Edremit'te gazeteci dostlarla muhteşem bir iftar etkinliğimiz oldu. Bu iftar etkinliğinin güzelliklerini sizlerle paylaşmazsam, inanın üzülürüm.
   Hafta içi Gazeteci dostlarım Bişar Ulutaş ve Ayhan Yazlık aradı; bazı basın mensupları ile birlikte Edremit'te iftar açacaklarını, benim de katılmamı istediler.
   Doğrusunu isterseniz ben sıradan bir iftar programı olacağını tahmin ettim, ama dostlarımı kıramadım, katılacağımı haber verdim.
   Önceki gün sabah saatlerinde arkadaşlar iftar hazırlıklarına başladı.
    Gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra iftar vaktine bir buçuk saat kala Edremit'e doğru yola çıktık. Bizim aracımızda ben, Bişar Ulutaş, Sunullah İlbay ve Rümeysa kardeşimiz vardı.
    Diğer gazeteci arkadaşlarımız; Baki Karaca, Umut Tarhan, Rıdvan Can, Erol Çakıl, Ayhan Yazlık, Orhan Olgun, Zeki Yiğit, Fehmi Tekdur, Adil Harmancı, Serhat Yazlık da öteki araçlarla yola çıkmıştı.
    Arkadaşlarımızın bana sürpriz yapıp, Radyo programcısı arkadaşımız Ercan Şahin'e mesaj atması ve radyodan da benim adıma bir eser çalınması gerçekten de mutluluk vericiydi. Radyodan 'Ben yoruldum hayat, gelme üstüme' türküsünü dinleyerek Edremit'e varıyorduk. Bu arada sevgili Ercan Şahin'e teşekkür ediyorum. Bizi kırmayıp tüm isteklerimizi radyodan çaldı.
    Çimento Fabrikasına ait bahçeye vardığımızda, söz konusu alanın dolu olduğunu gördüğümüzden, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Nevzat İnanç'ı arayarak, Gebze Su Sporları Merkezi'ne geçtik. Burada malzemelerimizi sahile taşıdık. Daha sonra orada kapalı bölgedeki masa ve sandalyeleri de sahilde belirlediğimiz bölgeye taşıyarak iftar açacağımız bir alan oluşturduk.
    Semaverler yakıldı, salata ve cacık için kollar sıvandı, bir yandan da soğuyan yemeğimizi ısıttık. Ezan okunması ve duaların edilmesi ile iftarımızı açtık. Şunu da belirteyim, gerçekten tava mükemmel olmuştu. Kimin eli değmişse eline sağlık…
    İftar sonrası namazlarımızı kılıp hemen çay ve sohbet faslına geçtik.
    Geçmişte gazetecilikte başımızdan geçen olayları anlatırken, o kadar güldük ki, inanın benim belim ağrıdı. Eğlenceli dakikalarımız, kahkaha derecesine varan gülüşlerimiz ve herkesin mutlu hali…
   İki ay önce yaşadığımız ve benim daha önce kaleme aldığım uçak yolculuğumuzdan tutun da, televizyon programcılığımızda başımızdan geçen komik olaylara kadar birçok konuyu konuştuk.
   Şu an aramızda olmayan merhum gazetecilerle ilgili anılarımız hem bizleri sevindirdi, hem de rahmetlilerle ilgili anılarda içimiz buruklaştı.
   Daha sonra Ayhan arkadaşımız kamerayı dikti ve bizler Van Büyükşehir Belediyespor ile ilgili görüşlerimizi dile getirdik.
Arkadaşlarımız bu sezon farklı bir Vanspor beklediklerini ifade ederek, hedefin ikinci lig olduğunu vurguladı.
   Velhasıl bence çok ama çok güzel birkaç saat yaşadık.
    Bu güzel iftar etkinliğini bizlere yaşatan arkadaşlara bir kez daha teşekkür ediyor ve kaynaşmanın, birlikteliğin her daim yaşanmasını temenni ediyorum.
     Kalın sağlıcakla.

YORUM EKLE

banner29