Desteksiz olmaz!

Öncellikle Şampiyonluk yolunda çok önemli olan kritik Etimesgutspor deplasmanından 3 puanla dönen Vanspor’u, teknik kadro ve futbolcu kardeşlerimizi tebrik ediyorum.

Ekibimiz çok da alışık olmadığı bir saha zemininde verdiği mücadeleyle hanesine yazdırdığı 3 puanla şehirde şampiyonluk rüzgârını bir kez daha estirdi.

İnanıyorum ki birkaç gün içinde şehrin birçok yerinde Vanspor bayrakları dalgalanmaya başlayacaktır. Bu takım bu mücadeleyi sergilediği sürece Şampiyonluktan kopmayacak ve sezon sonu hedefine ulaşacaktır.

Gerçekten de her şey çok güzel gidiyor.

Umutluyuz.

Kentin neresine giderseniz gidin Vanspor’un elde ettiği başarı ve geldiği nokta en çok konuşulanlar arasında yer alıyor. Bu da bize şunu gösteriyor, bu güzide kentin bu takıma çok ihtiyacı vardır. O zaman gelin hep birlikte destek verelim ve takımımız layık olduğu konuma getirelim. Kesinlikle desteksiz olmaz. 

Kırmızı grupta, ligin 16. Hafta karşılaşmaları geride kalırken, Ligin ilk devresi için artık son 3 haftalık bir maraton kaldı.

Zirvede ve küme düşme potasında çokta büyük bir kopma yok.

3 puanlık sistemde her an dengeler değişebiliyor. Zirve mücadelesi veren ve zirve potasına yakın olan takımlar kalan son haftaları kayıpsız atlatmak ve ilk devreyi potada tamamlamak için son kozlarını önümüzdeki 3 haftada sergileyecek.

Yani bu son 3 haftalık maraton çok çetin geçeceğe benziyor. 

Temsilcimiz Vanspor, Etimesgutspor deplasmanında aldığı 3 puanla Eyüpspor’la arasındaki puan farkını bire indirmiş oldu.

Tabi Eyüpspor’un 1 maç eksiği var. Eyüpspor ertelenen maçını kazanır ve ya kazanma bu çokta önemli değil. Eyüpspor Sivas’da takıldığı gibi son maçlarında da takılacaktır.

Vanspor’un önünde 3 maçı var. Kastamonu, Konya ve Eyüpspor. Çokta takılacağı karşılaşmalar değil. Ama Eyüpspor’u takılacağı maçlar bekliyor.

Tarsus, Kırıkkale ve Vanspor. Geçen hafta şunu yazmıştım. Vanspor Etimesgutspor maçını kazanırsa ligin ilk devresini lider kapatabilir. Öyle de olacak.

Ligin son haftasında Van’da oynanacak Vanspor Eyüpspor maçı lideri belirleyen bir maç olacak. İnanıyorum ki Vanspor bu maçı kazanıp ilk devreyi lider tamamlayacak. Tabi bu arada 2 maç eksiği olan Sakarya ve son haftalarda kazanarak yükselişe geçen Kırşehir’i unutmamak lazım. Yani yukarıyı kovalarken altan gelen takımlara da dikkat etmemiz şart. 

Son 8 haftada 7 galibiyet 1 beraberlik alan Vanspor, takım olarak, artık tamamıyla hedefine kilitlenmiş durumda. Bu hedef varmak, yeni bir ligi bu kente kazandırmak, birlik beraberlik ve destekle olur.

 Yukarıda da dediğim gibi hedefe varmak için kesinlikle maddi destek şart.

Artık herkesin elini taşın altına koyma zamanıdır. Ama ne hikmetse bu kadar yazılıp, çizilip, dile getirilmesine rağmen destek henüz gelmiş değil.

İnanın yarın çok geç olabilir. Bu takım maddiyattan dolayı hedefinden şaşarsa vebali hepimizin olur. O açıdan zaman geçmeden destek ellerinin takıma acilen uzanması lazım.  

Temsilcimiz Vanspor ligin 17. Hafta maçında Cumartesi saat 13.00’de Kastamonuspor’u konuk edecek. Şimdiden başarılar diliyoruz.

YORUM EKLE

banner29