Destek yok, eleştiri çok

   Evet, Kastamonuspor maçında beklemediğimiz bir mağlubiyet aldık.

   Bu mağlubiyet bir maçta mutlaka telafi edilir. Ama Şampiyonluğa oynayan bu takım gerekli maddi desteği göremese, devre arası transfer yapamasa ve bu şans elimizden uçup giderse bunun telafisi nasıl olacak?

   O yüzden bir mağlubiyet sonrası sosyal medyada takımı eleştirenler, elestri yerine takıma sahip çıkılma ve moral verme adına yorumlar yapmaları daha faydalı olmaz mı?

   Destek veren yok eleştiren çok.

   Bu gerçekten çok üzücüdür. Yanlız bırakılan destek verilmeyen Vanspor'u birde asılsız eleştirilerle yıkmayalım. Üzülen bizler oluruz.

   Ligde 17. Hafta maçlarını geride bırakırken grupta çokta büyük bir kopma yok. Artık ilk devrenin tamamlanmasına 2 haftalık bir  maraton kaldı.

   Bu son 2 haftalık maratonda zirve hesapları yapan takımların tek hedefi devreyi ilk 5'de kapatmak olacaktır. Ligin 17. Hafta maçlarında hedefi Şampiyonluk olan takımlar, Eyüpspor haftayı 3 puanla kapatırken, Vanspor ve Sakaryaspor ise beklemedikleri mağlubiyetlerle haftayı puansız, Kırşehirspor ise haftayı 1 puanla kapattı.

   İlk devre için kalan son 2 maç bu 4 takım içinde çok önemli. Çünkü özellikle  bu 4 takım son 2 maçlarını kazanıp ligin 2. Devresine avantajlı başlamanın hesaplarını yapıyor.

   Ligin 17. Hafta maçında Kastamonuspor'u konuk eden Vanspor, galibiyet için sahaya çıkarken, beklemediği bir mağlubiyetle sahadan üzgün ayrıldı.

  Çarşamba günü deplasmanda Etimesgutspor'la karşılaşan Vanspor, Perşembe Van'a döndü.

  Cuma günü kısa idman ve Cumartesi maça çıkan Vanspor ister istemez bir yorgunluk yaşadı.

   8 Haftada istikrarlı bir seri yakalayan 7 galibiyet 1 beraberlik alan ekibimiz, bu seriyi Kastamonuspor maçıyla da sürdürmek istedi  ama olmadı.

   Tabi mağlubiyet ister istemez hepimizi çok üzdü.

    Halen de etkisi altındayız. Ama bu mağlubiyetle üzülsek de kesinlike karamsar olmayacağız inanarak sahiplenerek takımımızın yanında olmalıyız.

   Çünkü zirveden kopmamışız ve hiçbir şey bitmiş değil. Şimdi toparlanıp, bu maçı unutup, önümüzdeki 2 kritik maça adepte olmalıyız. Bu 2 kritik maçı kazanıp devreyi kapatırsak ligin 2. Devresi yapılacak transferlerle takımımız gerekeni yapacak ve daha büyük başarılara imza atacaktır.

   Kastamonuspor maçı sonrası sosyal medyada bazı eleştirileri görmek gerçekten insanı üzüyor ve rahatsız ediyor.

   8 haftada övülen taktir edilen takımı bir mağlubiyet sonrası böyle elestirmek adil değildir.

   Galibiyetlerde olduğu gibi mağlubiyettede takımın yanında olursak birlikteliğimizi korursak başarılı oluruz. Yani bu süreç takımı eleştiri değil destekleme sürecidir.

   Sosyal medyada Yapılan asılsız eleştiriler sadece ve sadece takıma zarar verir. Bakın bu takım hiç bir destek görmeden  buralara kadar gelmişse bu büyük bir başarıdır.

   Bu başarıyı görmek ve desteklemek ve alkışlamak lazım. Asıl bu aralar sosyal medyada eleştiri yapma yerine destek mesajlarının yazılmasının takıma faydası vardır. Bugün zor ayakta durabilen bu takım destek bulmasa devre arası nasıl transfer yapacak.

  Takımın Şampiyon olması için devre arası mutlaka transfer yapması şarttır. O yüzden takımın acilen maddi destek bulması için çalışmalıyız.

   Maddi destek görmeyen maddi olarak sıkıntılar yaşayan bu takımı birde elestirilerle vurup  zayıflatırsak bunun zararını bu kent ve bu kentin futbolu görür.

   Hepimiz diyoruz ya Vanspor'a gönül vermişiz. İşte şimdi bu gönüllerimizi birleştirip, kenetlenip, takımımıza destek için çalışmalıyız. Bugün bir maglubiyet aldık.

   Bunu bir maçta mutlaka telafi ederiz. Bu takım gerekli maddi desteği bulmasa devre arası transfer yapamasa ve bu şans elimizde uçup giderse işte bunu telafi etmek çok zor olur.

   Önümüzdeki 2 kritik maç için takımımıza moral ve destek vermek için, haydi Van, takımına sahip çık.

YORUM EKLE

banner29