Değişim şart oldu

   Şampiyonluk parolasıyla lige başlayan ekibimiz, ne yazık ki ligin ilk devresinde istenileni veremedi. Güzel bir kadro kurulmasına rağmen takımın başarısız olmasının tek nedeni, teknik kadro seçiminin yanlış yapılmasıydı.
   İlk teknik direktör Erdoğan Yılmaz'dan sonra, İkinci yanlış adım ise alt yapı için getirilen Nevzat Şipal'e devam kararının alınmasıydı.
   Bu kararda, takımın şampiyonluk hedefinden uzaklaşmasına vesile oldu. Yönetim en büyük hatayı burada yaparak hem takımın şampiyonluktan uzaklaşmasına hem de şehirde var olan havanın kaybolmasına vesile oldu.
    Bizde oluşan hava ve bizde takıma olan destek grupta hiçbir takımda yoktu.
  Ama bu değerlendirilemedi. Biraz duygusallık ve birazda korkunun sonucunda gelinen nokta gerçekten çok üzücü oldu.
Şahsen getirilen 2 teknik kadronun da daha göreve başlamadan takıma fayda sağlamayacağını defalarca yönetimle paylaştım. Ama ne hikmetse bizde değişmeyen bir kaide vardır.
    Ben bilirim ben yaparım denildi ve kendi bildiklerini yaptılar.
Bir diğer hata ise, galibiyetlerde prim verildi ama mağlubiyetlerde hiçbir ceza verilmemesidir. Galibiyetlerde prim veriyorsan, mağlubiyetlerde de ceza vermesini bileceksin. Biz bunları hem bire bir paylaştık hem de yazılarımızda dile getirdik.
    Bu takım eğer hepimizinse, yönetiminde bunun bilincinde hareket etmesi beklentimizdi. Ama dinleyen olmadı.
 Tabi bizlerde takıma destek verdik diye zaman zaman eleştiri alıyoruz. Bazılarının bizden beklentisi takımı yerden yere vurmaktı ama biz bunu yapamayız. Şehrin tek takımına ve hele hele hedefi şampiyonluksa tabiki sonuna kadar destek verilmelidir.
   Bugün de hedefi şampiyonluksa yine destek vermeye devam ederiz. Çünkü bizim başka takımımız yok.
Sahiplenmek desteklemek hepimizin görevidir. Yönetimler, futbolcular, teknik kadrolar gelip geçicidir. Kalıcı olan Vanspor'dur.
  Kötü zamanda bile destek çıkmasak takımı tamimiyle kaybedebiliriz. Bizim Vanspor'u kaybetme gibi bir lüksümüz olamaz. Vanspor'un bitmesi demek, ilimizde futbolun bitmesi demektir.
Ligin ilk devresi sonucunda lider takımla aramızda 8 puanlık bir fark vardır. Bu kapanmayacak bir fark değil. Yeter ki devre arası tutarlı ve dikkatli adımlar atılsın.
   İlk iş olarak mevcut teknik kadroyla yollar ayrılmalıdır. 2. Transfer döneminde takımda uyumu bozanların gönderilmesi ve yeni transferlerin yapılması takımın yeniden hedefine doğru yol almasına vesile olacaktır.
  Yaklaşık bir aylık bir zamanımız var. Bu zaman çok iyi değerlendirilmelidir.
  Çok da karamsar olmayalım.
  Van her zaman zoru başarmıştır.
  Bir kez daha neden olmasın?

YORUM EKLE

banner29