Bu ne güzel galibiyet

   Öncelikle uzun yıllardır belki de yaşamadığımız ve yapamadığımız bir ilke imza atan ekibimizi yürekten kutluyoruz.
   Lider bir takımı evinde 4-0 gibi farklı bir skorla yenip liderlikten etmek, her takıma nasip olmaz. Turgutluspor deplasmanın da filelere atığı her golle bizleri sevindiren, şehrin her köşesinde Vanspor'un konuşulmasına vesile olan ekibimizi gönülden kutluyoruz.
   Bu galibiyetle, kaybolan zirve umutlarımız yeniden yeşermiş oldu. İşin bilincinde ve farkında olan ekibimiz, Turgutluspor deplasmanın da aldığı galibiyetle bu yarışta kopmadığını ve kopmayacağını da kanıtlamış oldu. Ayrıca, bu maçta ilk kez rakibimiz olan bir takımı farklı yenip 3 puan almamız, belki de çıkışa geçmemize vesile olacaktır. Çünkü ekibimiz zoru başarabileceğimizi göstermiş oldu.
  İnanın çok uzun zamandır TFF 3. Ligde, böyle kıyasıya bir mücadele veren, her takımın her takımı yendiği bir grup daha görmedim.
Hemen hemen her hafta dengelerin ve liderin değiştiği, ilk devrenin bitimine 2 hafta kalmasına rağmen kopmanın yaşanmadığı, yaklaşık 9 takımın kalan son 2 haftayı lider kapatma şansının olduğu bir grubu ilk kez gördük.
    Bir maç kazanan ve bir maç kaybeden takımların nereden nereye geldiğine hep şahit oluyoruz. TFF 1. Ve 3. Grupta lider takımla altındaki takımlar arasında azda olsa kopma varken, içinde bulunduğumuz grupta kopmanın olmaması, grubun nasıl bir grup olduğunu da açıkça göstermektedir.
   İçinde bulunduğumuz grupta, ligin 2. Devresi gerçekten çok çetin geçeceği şimdiden belli oldu. Ligin 15. Haftasında ortaya çıkan sonuçlar, yaklaşık 9 takıma lider olma şansını verdi. Tabi bu takımlardan biride bizim ekibimiz oldu. 21 Puanla Lider
Turgutluspor deplasmanına giden ekibimiz, eğer maçı kaybetseydi aradaki puan farkı 9 olacak belki de bizim için her şey bitmiş olacaktı. Gerçeği söylemek gerekirse kimsede bu maçtan umutlu değildi. Bizim için ya tamam ya devam denilecek Turgutluspor maçında ekibimiz, büyük bir başarıya imza atarak, Lideri evinde farklı bir skorla geçerek, hem lideri değiştirdi, hem de yeniden zirveye ortak oldu.
   Ekibimizin lideri devirmesi gruptaki birçok takıma yararken, grupta 4 karşılaşmadan alınan sonuçlarda bize ilaç gibi geldi. 14. Hafta maçları sonunda umutlarımız kaybolmuşken, 15. Hafta maçları sonunda ise umutlar tamamıyla yeniden yeşermiş oldu.
Yani şans tamamıyla bize yeniden güldü. Şimdi elimize geçen bu şansı, şımarmadan rehavete kapılmadan aynı mücadele ve aynı kazanma arzusuyla devam etmemiz lazım. Elimize geçen bu şans inanın bir daha elimize geçmeyebilir.
O açıdan bu şansı çok dikkatli bir şekilde değerlendirmeliyiz. Son 2 maçımız kaldı. Bu hafta sonu Pazar ve son hafta ise 1461 Trabzonspor maçları. Ekibimiz bu iki maçı da kazanabileceğini Turgutlu deplasmanın da kanıtlamış oldu.
   Zaten takımımızda böyle bir kapasiteye sahiptir. Sezon başından bu yana söylediğimiz, mükemmel bir kadromuz var. Bu kadronun işin bilincinde olarak, ligin ilk devresini çok iyi bir konumda tamamlayacağına inanıyorum.
   Yeter ki bizler gerekli desteği verelim.
   Tekrar ekibimizi yürekten kutluyoruz.

YORUM EKLE

banner29