Birliğimizi kaybetmemeliyiz

            Ligde bir haftayı daha geride bıraktık.
Zirve hesapları yapan takımlardan Kırşehirspor hariç diğer takımlar haftayı puan kayıplarıyla kapatırken, ister istemez zirveye yeni takımlarda ortak olmaya başladı.
İlk devrenin kalan son 4 haftasında zirve hesapları yapan takımlar kaybettikleri puanları telafi etme ve zirveden kopmadan devreyi kapatmanın hesaplarını yapacak. Ligde ve kupa da yoluna devam eden B.Vanspor, Pazar günü konuk ettiği Yeni Orduspor maçını 2 puan kayıpla kapattı.

 


         Bu puan kaybı tabiki kötü oldu. Kendi sahamızda rakibimiz olan takımlara kaptırdığımız puanlar bugün bizi açık arayla lider yapardı. Ama olmayınca olmuyor.
Her ne kadar kazanmak için sahaya çıksak, mutlaka bir yerden bir sıkıntı çıkar ve puan kaybı yaşarız.
 Yeni Orduspor maçında da sağolsun hakem takımın gardını kırdı. Gerçi bu filmi geçen sezon Pazarspor maçında da yaşamıştık ve o maçı 4-0 kaybetmiştik. Ama bu kez öyle olmadı. Orta hakem yan hakeme uyup verdiği kararı değiştirmesiyle gelen 2. Gol takımda moralleri bozdu. Güçlü bir rakibine karşı oynuyorsun.
Üstüne birde hakemin kararsızlıklarıyla mücadele ediyorsun. Zor mu tabiki zor. Gitti gidecek ve kesin böyle bitecek dediğimiz maçın son anlarında skoru eşitlemekte bir başarıdır. İnanın maç 5 dakika daha uzasaydı galibiyetle ayrılan taraf biz olurduk. Bu maçta takımın hataları yok muydu tabi ki vardı. Ama skoru yakalamak o hataları bana göre silmiştir.
Maçın başından itibaren baskılı oynamış olsaydık o muhteşem taraftarların desteğiyle belki her şey daha da farklı olurdu. Evet, bu maçta giden 2 puan oldu ama birliğimiz ve beraberliğimiz kaybolmadı.

 

 

           Taraftar maç sonunda yine takımına taktire şayan bir şekilde sahip çıkması gerçekten güzeldi. Bunun adı futbol bazen kaybeder bazen kazanırsın. Önemli olan sonuç ne olursa olsun takımının yanında yer almaktır.
Bakın geride 13 haftalık bir maratonu bırakmışız. Hangi takım 39 ve ya 30 puana sahip. Hiç biri. Demek ki zirve hesapları yapan tüm takımlar büyük puan kayıplarım yaşamıştır. O açıdan karamsarlığa gerek yok.
Zirvede var mıyız?

 


      Varız.
İşte bu önemli.
Daha önümüzde daha 21 haftalık bir maraton var. Sağduyulu olmalı ve eleştirilerde dikkatli olmalıyız.
Eleştirmek kolay ama toparlanması zordur. Bu takım zor bir süreçten geçiyor. Bir İş adamı çıkmış tek başına kalmış ve her şeye rağmen bu takımı götürmeye çalışıyor. Destek vermek yerine köstek olursak bunu da kaybeder sonra da küme düşmeme mücadelesi veren bir takım konumuna geliriz.

 


           O tribünleri dolduran binlerce insan yıllar sonra büyük bir heyecanla maçları izlemeye geliyorsa, bunun kıymetini bilmek lazım. O açıdan kaybolan çokta bir şey yok. Geride kalan 13 haftayı unutup önümüze bakacağız.
 Özellikle ilk devrenin son 4 maçını az kayıpla atlatıp ilk devreyi zirvede kapatmanın hesaplarını yapacağız.  
Bugün bu şartlarda ligde ve kupada varız. O açıdan sezon sonuna kadar takımımızın yanında olmak birlik ve beraberlik çerçevesinde takımımızı desteklemeliyiz.
Eksiklikler var ve olacaktır. İnşallah devre arasına zirveden kopmadan girersek o eksikliklerinde giderileceğine inanıyoruz.
Yapılması gereken en önemli şey ise kesinlikle karamsar olmayacağız ve birliğimizi kaybetmeyeceğiz.

YORUM EKLE

banner29