Beklenmeyen mağlubiyet…

Pazar günü Bodrumspor karşısında beklemediğimiz farklı bir mağlubiyet aldık.

 Hepimiz şoka girdik, üzüldük, ama sosyal medyada yapılan farklı yorum ve eleştirilerle takımın psikolojisini bozmaya da kimsenin hakkı yoktur.

Eleştiri haktır.

Yapılır.

 Maç ve oyun analiz edilir, eksikler ve hatalar dile getirilebilir.

Futbolcuların performansı eleştirilir. Ama olayı farklı yönler çekmek farklı yorum ve eleştiriler yapmak çok yanlıştır.

Bu bizim camiamıza hiç yakışmaz. Takımın bu süreçte zarar görmemesi için buna dikkat etmekte fayda vardır.

Hepimiz maçı izledik. Kendimizce takım zarar görmeyeceği şekilde eksiklikleri hataları dile getireceğiz.
Eminim ki bunlar dikkate alınacak hatalar tamir edilecektir. O açıdan herkes sağduyulu olmalı takımın yanında yer almalı dozu aşan eleştiri ve yorumlardan kaçmalıdır.

Geçen haftanın en karlı takımı olan ekibimiz, bu haftanın ise kaybeden takımı oldu. Yani geçen hafta Şampiyonluğa oynayan takımlar puan kaybederken, deplasmanda kazanan rakipleriyle arasındaki puan farkını düşüren ekibimiz, bu hafta ise sahasında alt sıralarda yer alan Bodrum Belediyespor’a farklı mağlup olması yine puan farkının açılmasına vesile oldu.
Gerçekten hepimiz şoktayız. Nasıl oldu bu mağlubiyet. Grubun en çok konuşulan en kaliteli, tecrübeli ve Şampiyonluğun adayı olarak gösterilen Vanspor kendi saha ve seyircisi önünde alt sıralarda yer alan Bodrumspor’a farklı mağlup olması nasıl izah edilir.
 Bizler taraftarlar farklı bir galibiyet beklerken alınan bu mağlubiyetten dolayı halen şoktayız. Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında Süper lig takımı Kasımpaşaspor’a kök söktüren, sahasında Tuzlaspor’u gol yağmuruna tutan, deplasmanda Kastamonu ve Kırşehirspor gibi grubun güçlü ekiplerinden 3 puanı alan, sergilediği futboluyla taraftarların gönlünü taktirini kazanan Vanspor, ligin 2. Devresine başlarken kimyası bozulmuş dengeleri değişmiş bir hale gelmiş.
Ligin ilk devresinde herkesin konuştuğu ara transfer döneminde sadece bir iki transfer yapılmasıydı.
Gel gör ki devre arası takımın iskeletini bozacak yapılmaması gereken transferler yapıldı. Takıma verimli olabilecek birkaç futbolcu gönderildi.

Hal böyle olunca takımında devranı döndü. Bodrumspor maçına baktığımızda, sahada canla başla mücadele eden takım gitmiş yerine sanki kümede kalma mücadelesi veren bir takım gelmiş. Yapılan oyuncu değişiklikleri tamamıyla yanlış, oyun anlayışı da yanlıştı.

Hal böyle olunca farklı mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Bu mağlubiyet hepimizi derinden üzdü. Günlerdi heyecanla bu maçı bekledik.

Kazanacağız şehirde heyecan artacak dedik. Günlerce bu maç için stat gece gündüz kardan temizlendi maça hazır hale getirildi. Soğuk havaya rağmen tribünler hemen hemen doluydu. Çünkü Şampiyonluğa oynayan takımını taraftar yalnız bırakmazdı.

Sonuçta sahadan üzülerek ayrıldık. Evet bu mağlubiyet hepimizi şoka soktu hepimizi derinden üzdü, şampiyonluk yolunda bir yara alındı.

Burada hemfikiriz. Ama bu mağlubiyetle takımın üstüne çokta gidilmesine, farklı yorum ve eleştirilerle takıma zarar verilmesine müsaade etmemeliyiz. Hatalar yazılabilir dozu aşmadan eleştiriler de yapılabilir. Ama sosyal medyada paylaşılan gerçekten üzücü yorumlar var. Maç satmalar idaa oynamalar gibi yapılan yorumlar kesinlikle bu takıma zarar verir verir.
Evet, beklemediğimiz farklı bir mağlubiyet aldık. Hepimiz şoka girdik üzüldük ama bu tür yorum ve eleştirilerle takımın psikolojisini bozmaya da kimsenin hakkı yoktur. Eleştiri haktır. Yapılır. Maç ve oyun analiz edilir.

Futbolcuların performansı eleştirilir. Ama olayı farklı yönler çekmek çok yanlıştır. Ben açık ve net diyorum.

 Ligin ilk devresindeki takımla bu maça çıksaydık bu maçı çok farklı kazanırdık. Demek ki yapılan transferler devre arası gönderilenleri arattı.

Keşke hiç transfer yapılmasaydı. Biz elimizdeki kadroyla çok daha iyi maçlar çıkartır ve heyecanı da kaybetmezdik. Evet, alınan sonuç gerçekten üzücüdür bu takıma yakışmadı. Ama yine de sağduyulu olmamız ve takımı sahiplenmemiz gereklidir.

Bugün biz mağlup olduk yarın rakiplerimiz mağlup olacak. Aslında bu mağlubiyetin çok farklı olması bizi üzdü. Artık bunu unutup eksiklerimizi giderip, hatalarımızı tamir edip önümüze bakacağız. Önümüzde 13 haftalık bir maraton var.
Neler olur neler yaşanır şimdiden kestirmek zor. Sadece teknik kadrodan beklentimiz ligin ilk devresindeki kadroyu bozmadan sahaya sürmesidir.

Çünkü ligin ilk devresindeki kadromuz oturmuş, uyumlu ve tecrübeli bu kent insanının beklentisinin farkında olan canla başla mücadele eden bir yapıya sahiptir.

Önümüzde deplasman da oynayacağımız Kahramanmaraşspor maçı var.

Önemli mi hem de çok önemli bir maç. İnşallah bu maçtan alınacak 3 puanla Bodrumspor mağlubiyetini rafa kaldırmış olacağız.

YORUM EKLE

banner29