Başarı var, destek yok

Bu sezon bütün zorluklara ve maddi sıkıntılara rağmen, ligin ilk devresini 2. Sırada tamamlayan Vanspor, büyük bir başarıya imza atmıştır. Eğer gerekli maddi destekler verilseydi. Belki de ilk devreyi lider kapatırdı. Orda da başarı var ama destek yok. 

Van kesinlikle bu süreçte takımına sahip çıkmalıdır. Yoksa bütün emekler boşa gidecek. Ama ne hikmetse Kimse ilgilenmiyor.

Kimse destek vermiyor. Kimse sahiplenmiyor.

Üstüne de Şampiyonluk bekleniliyor. Sorarım size. Bu halle ve destek verilmeden bu takım nasıl şampiyon olsun?

Hani Vanspor bu kentin değeriydi?

Hani Vanspor bu kentin markasıydı?

 Böyle mi sahip çıkacağız, değerimize, markamıza?

Van sevdamızdır diyenler neredesiniz. Van sevdaysa Vanspor’da Van’ın sevdasıdır. Vanspor bir gönül köprüsüdür. Buna sahip çıkmak sadece Servet Yenitürk’ün görevi değil hepimizin görevidir.

Şampiyonluğa oynayan bir takım bu kadar yalnız ve desteksiz bırakılır mı? Şampiyonluk ancak ve ancak birlik beraberlik, sahiplenme ve destekle olur: Bizde bu var mı?

 Hiçbir zaman takımını yalnız bırakmayan sadece taraftar vardır.

 İnanın taraftarların maddi gücü olsa, maddi desteği de takımına verirdi. Aylardır basında sosyal medyada herkes dile getiriyor.

Ellerin taşın altına koyma zamanıdır diye. Ama ne hikmetse bu kadar yazılıp, çizilip, dile getirilmesine rağmen destek henüz gelmiş değil.

Peki yalnız bırakılan bir kulüp Başkanı kendi imkanlarıyla bunu nereye kadar götürebilir? Neden Vanspor’un sesine kulak verilmiyor?

Yazık günahtır.

Böyle bir şans elimize geçmişken bunu tepersek yazık olmayacak mı? 

 Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, takımın başına ilk geldiğinde devre arasıydı yine de takımı şampiyonluğa oynattı.

Tribünler ful dolmaya başladı. Sonraki sezon yeniden şampiyonluk hedefiyle sezona başladı ve takım Şampiyon olarak 2. Lige çıktı.

Geçen sezon hedef yine şampiyonluktu. Belki Pandemi olmamış olsaydı. Yine takım şampiyon olabilirdi.

Bu sezon hedef yine Şampiyonluk ve hedefe de giden bir takım vardır. Sorarım size bu başarı mıdır? Değil midir? Elbette büyük bir başarıdır. O zaman bu başarıya destek şart değil mi? 

     Vanspor Van’ı temsil ediyor.

Gittiği her deplasmanda bu kentin reklamını en güzel şekilde yapıyor. Bu kenti temsil eden, Şampiyonluk yarışında bende varım diyen bu takıma bugün destek verilmese ne zaman verilecek? Vanspor Ligin ilk devresini büyük bir başarıyla 2. Sırada tamamladı.

 Şampiyonluk kaçmış değil. O açıdan takımın devre arası transfer yapması için maddi destek şart. Eğer gerekli maddi destekler verilirse Play Off kesinlikle garanti, Şampiyonluk içinse mücadele aynen devam eder.

Aksi takdirde yani destek verilmese ne Şampiyonluk mücadelesi kalır nede garanti olan Play Off.

O açıdan gelin birlikteliğimiz koruyarak, takımımızı sahiplenerek ve maddi destek vererek güzide kentimizi futbolda layık olduğu konuma getirelim.

 Yani bu iş desteksiz olmaz, vallahide olmaz billahi de olmaz.

YORUM EKLE

banner29