Artık kazanmalıyız

         Van Büyükşehir Belediyespor, son 3 hafta maçlarında 6 puan kaybı yaşadı. Kaybolan 6 puan sayesinde Zirve şansı riske girerken, Play Off şansı ise devam ediyor. Ligin bitimine 14 haftalık bir maraton kaldı. Bu maratona ve rakiplerle aramızdaki puan farkına baktığımızda hiçbir şey bitmiş değil. Ama bu kayıplar devam ederse elimizde hiçbir şansın kalmayacağı da açıkça görülmektedir. Grupta şampiyon olan takım direk olarak bir üst lige, 4 takım ise Play Offa kalacaktır. Biz şehir olarak buna hazırız. Bunu da başaracak güçteyiz. Yeter ki içimizdeki kazanma azmini kaybeden ve inanarak yolumuza devam edelim. Gerisi kendiliğinden gelecektir.


      Şuan takıma gerçekten mükkemel bir destek vardır. Takımında bunun bilincinde olduğuna inanıyorum. Kalan süreçte istikrarlı bir gidişat mutlaka yakalanmalıdır. Aksi taktir de bütün umutlar suya düşecektir. Bu saat itibariyle geçmişe hiç gitmeden önümüzdeki maçlara bakıp hesaplarımızı buna göre yapıp hedefe varmanın yolları aranmalıdır. Son Kartalspor maçında takımın mücadelesi izleyenler tarafından takdirle karşılanmıştır. İyi bir mücadelenin sonunda 3 puan kayıpla Van’a gelen ekibimiz, Pazar günü oynayacağı Altay maçına hazırlanıyor. Bu maçın ardından Çorum Belediyespor deplasmanına gideceğiz. İşte bu 2 karşılaşma yol haritamızı belirlememiz açısından çok önemlidir. Çünkü önümüzdeki 2 maç hem Zirve hem de Play Off yarışındaki rakiplerimizle oynuyoruz. Bu 2 maçtaki kazancımız bizi zirvede tutarken, kaybımız ise altımızdaki takımların bizi geçmelerine ayrıca zirveden kopmamıza vesile olacağı unutulmamalıdır. Diyoruz ya hiçbir şey bitmiş değil. Maçlarımızı kazanmamız halinde tabiî ki hiçbir şey bitmiş değil. Ama bir kazanıp 2 kaybetmekle inanın elimizdeki bütün şanslar uçup gidecektir.


     Artık takımın hedefine varması için, istikrarlı bir gidişat ve mutlaka bir galibiyet serisi yakalanmalıdır. Bu süreçte telafisi olmayan maçlar oynanıyor. Güzel futboldan ziyade alınacak puanlar önem taşıyor. İşte Kartalspor maçında çok güzel oynadık ama puansız döndük. Ne yazık ki güzel futbola 3 puan yazılmıyor. O açıdan bu süreçte oynayacağımız karşılaşmalarda güzel futboldan ziyade skora gitmenin hesapları yapılmalıdır.


    Liderle aramızda puan farkı 7, üstümüzdeki 2 takımla ise puan fark 3 olarak görünüyor. Bu farklar kapanmayacak farklar değil. Ama altımızdaki takımlara
baktığımızda ise, Çorum Belediyespor’la aramızda 1 fark varken, 6. Sıradaki Gölcükspor’la ise aramızda 3 puan farkı var. İnce bir ip üzerindeyiz. Varın bunun hesabını sizde yapın. O açıdan puan kaybetme lüksünü unutup, kalan süreçte hedefe varmak, bu il futbolunu şahlandırmak için kazanmaktan başka çaremiz yok. Dileğimiz Altay maçı bir başlangıç olur. Şimdiden ekibimize başarılar diliyorum.

YORUM EKLE

banner29