Alkışlar B.B. Vanspor'a…

   Van'da oynanan B.B.Vanspor ile Erokspor maçında, sahada canla başla mücadele eden ekibimizi ve tribünlerde hiç durmadan mükemmel bir destek veren taraftarlarımızı yürekten kutlayarak yazıma başlamak istiyorum.
   İlk yarıyı 1-0 geride kapatmamıza rağmen, taraftarların desteği, takımın kazanma isteği sahaya yansıdı ve Erokspor'u 2-1 yenerek 3 puan aldık. Bu galibiyetle grupta üçüncü sıraya yerleştik.
   Ligin 7. Haftasında grubun güçlü ekiplerinden Erokspor'u konuk eden ekibimiz, kesinlikle kazanmak için sahaya çıkmıştı.
Çünkü bu karşılaşma iki açıdan gerçekten çok önemliydi. Hem kendi sahamızdaki galibiyet zincirini kırmak hem de zirveden kopmamak için kazanmamız gerekliydi.
   Karşılaşmanın başlamasıyla baskılı oynayan ekibimiz bir türlü gol bulamayınca rakip ilk devrede golü buldu. Bir andan herkes eyvah maç yine gitti diye tedirgin olmaya başladı.
  Ama ben gerçekten umutluydum. Çünkü bu filimi Bağcılar maçın da da izlemiştim. Takımımız kazanmak için mücadeleden düşmüyor. Kazanmak için sonuna kadar mücadele ediyor baskı kuruyor ve sonunda kazanıyor.
Karşılaşmanın 2. Devresine daha baskılı başlayan ekibimiz bu maçı kazanacağının sinyallerini verdi.
 Erokspor'un oyunu soğutma hamlelerine karşı, daha baskılı oynayan ekibimiz beraberlik golünü bulunca rakip takımın kanatları kırılmaya başladı.
   Taraftarlarımızın mükemmel desteğiyle coşan ekibimiz uzatma dakikalarında 2. Golü bularak 3 puanı almasını bildi. Bu maçta da gördük ki maçın son düdüğü çalmadan maç bitmiyor ve maçın son dakikasında bile gol gelebiliyor. Ekibimiz verdiği mücadeleyle Erokspor maçında haklı ve güzel bir galibiyet aldı, bu galibiyeti taraftarlar merkeze kadar yürüyerek tezahüratlar yaparak kutladı.
Söylenecek tek şey tebrikler Grup Kara Kobralar.
    Bağcılarspor ve Erokspor maçlarında alınan 6 puanla zirveden kopmayan ekibimiz, 2 maçın son dakikalarında gelen galibiyetlerle şunu dedi. Biz bitmez demeden maç bitmez.
   Grupta her takımın korkulu rüyası olan ekibimiz, verdiği mücadeleyle gerçekten alkışı hak ediyor. Doyurucu güzel bir futbol ve sonunda gelen galibiyet söylenecek tek şey tebrikler Vanspor.
   Yazımın sonunda bir noktaya özellikle değinmekte fayda vardır. Maçın ilk devresinde, ekibimiz mağlup olarak soyunma odasına giderken, bazı taraftarların istifa sloganları atması bence çok yanlış. Gerçek Vanspor'lu bunu yapmaz.
Maç bitmeden atılan bu sloganların takıma zarar vereceğini gelecek galibiyetin önüne geçeceğini unutmamalıyız. Tepki olabilir ama bunu maç devam ederken değil, maç bittikten sonra ortaya koyabilirsin. Biz şampiyonluğa oynayan bir takımın taraftarlarıyız. Artık bunu aşmamız lazım. Taraftarlar destek verdi, maçın son dakikasında galibiyet geldi.
   Maçın son dakikasında da galibiyetin geleceği gerçeğini artık görmeliyiz. Takımın aldığı bir mağlubiyette, inanın hiç birimiz, ne yönetim kadar, ne teknik kadro kadar ve nede futbolcular kadar üzülemeyiz. Burada bir emek var.
   Galibiyetlerde olduğu gibi, mağlubiyete ve beraberliklerde de takımımızın yanında olursa işte o zaman her şey çok daha güzel olacaktır. Alınan bir mağlubiyete hepimiz üzülüyoruz, içimiz yanıyor, neden mi? Çünkü bizler Van olarak Vanspor'u farklı seviyoruz.
Hiçbir takım taraftarı takımını bizim kadar sevemez. O açıdan takım ve taraftarlar olarak kenetlenmemizde fayda vardır.
   Önümüzde Erzincanspor maçı var.
  Ekibimize başarılar diliyorum.

YORUM EKLE

banner29