AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ne yapacak?

  Zahir Soğan’da görevden mi alınacak, istifa mı etti, kongrede aday olmayacağını mı açıklayacak?
     Yoksa bakan yardımcısı mı olacak veya Kasım 2019 seçimleri için milletvekili adaylığı sözü mü verildi?
İşte cevap bekleyen tüm bu sorulara biraz ışık tutmak istedim..
   Zahir Soğanda’nın görevi ile ilgili uzun zamandan bu yana çeşitli söylentiler gündeme yoğun bir şekilde geldi. Bazıları kulislerde    gündeme getirildi, bazılarını da Zahir Soğanda kendisi gündeme getirdi.
    Zahir Soğanda’yı yakinen tanıyanlar bilir, “Efendim benim yerime Burhan Kayatürk falanca kimseyi il başkanı olarak hazırlıyormuş” şeklindeki vesveseleri hiç bitmedi. “Allah hiç kimseyi, benzer vesveseleri hep yaşayan Zahir Soğanda gibi yapmasın” diye dua ettim.
Çünkü vesveseli kişiler kendisinin ve çevresinin hayatını çekilmez hale getirir.
    Zahir Soğanda’nın olmadığı ve eleştiri aldığı her yerde faturayı Zahir Soğanda’ya kesen Burhan Kayatürk, sanki kendisi çok iyi yapıyormuş gibi, “Zahir bu işi yapamıyor” diyerek sürekli sızlandı. Yani iyi polis, kötü polis oyunu gibi.
Van siyasi tarihinde kulislerde en çok konuşulan kişilerden birisiydi Zahir Soğanda.  “07 Haziran 2015 seçim hezimeti sonrasında, Zahir Soğanda görevden alınacak” iddiaları ayyuka çıkmıştı ki, 01 Kasım 2015 erken seçim kararı alındı.
Erken seçimlerin sonucunda 07 Haziran 2015 seçim hezimetinde kaybedilen oyu dahi telafi edemeyen Zahir Soğan’da, 01 Kasım 2015 seçimlerinde başarılı olduklarını Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk destekli bir şekilde ilan etti..
01 Kasım seçimlerinden sonra yine ayyuka çıkan “Zahir Soğanda gidiyor, değişiyor, alınıyor” iddiaları 15 Temmuz 2016 darbe kalkışması faciasının altında kaldı.
    Darbe girişiminin ardından olağanüstü hal uygulamaları devam ederken, MHP’nin gösterdiği yaklaşım sonucunda Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi gündeme geldi.
    İki partinin komisyonları çalışırken AK Parti Genel Merkezi 2017 Ocak itibariyle teşkilatlarda kongre süreci başlayacak duyurusu yaptı. Yaptı yapmasına ama bir türlü bu süreç de başlatılamadı. Çünkü Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi için referandum kararının alınması ile Zahir Soğanda’nın korkulu rüyası haline gelen kongre süreci böylece ertelenmiş oldu.
Referandumdan evet çıktı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı oldu ve teşkilatlarda değişim talimatı verdi.
    “Korkunun ecele faydası yok” sözü adeta Zahir Soğanda için söylenmiş gibi oldu.
    En son 21 Temmuz 2017 günü Van kulislerinde “AK Parti Genel Merkezi Zahir Soğanda’dan 20 Temmuz tarihinde istifa dilekçesini almış” diye iddialar dolaşmaya başladı. Birçok kişi bana da bunları söyledi ve sordu. Ben de, “Bu konuda henüz resmi bir açıklama yok, resmi bir açıklama olmadan, bilgi teyit edilmeden bir şey söylemek yanlış olur, bekleyin varsa böyle bir şey açıklama yapılır. Ayrıca gitti gidecek dendiği anlarda Türkiye’de hep olağan üstü gelişmeler oldu ve kaldı. Zahir Soğanda ballı, yine gitti gidecek diye çok konuşuluyor, sakın Türkiye’nin gündemine yeni önemli bir şey gelmesin” dedim.
    İşte 09 Ağustos 2017 Çarşamba günü akşam saatlerinde Van kulislerine düşen yeni iddia ise AK Parti Genel Merkezi Zahir Soğanda’ya “Git il kongresinde aday olmayacağını açıkla” şeklinde talimat verdiği.
    Zahir Soğanda’nın da aday olmayacağını açıklama karşılığında “Bakan yardımcılığı veya Kasım 2019 seçimlerinde milletvekili adaylığı verilme garantisi istediği” en taze kulis sohbetleri arasında yerini aldı.
     Ne bakan yardımcılığı ne de milletvekili adaylığı sözü verilmediği iddia edilen Zahir Soğanda’nın, il kongresinde aday olmayacağını bugünlerde açıklayacağı da iddialar arasında önemli yer tutuyor.
    Zahir Soğanda İl Başkanı olduğu günden bu yana, hep gitti gidiyor söylentileri ve vesveseleri ile ömrünü tüketti. Umarım il başkanlığı görevini devrettikten sonra vesveseleri sona erer ve huzura kavuşur.
    Bu konuya merhum Osman Yüksel Serdengeçti’nin şiirlerinden iki mısra ile son vermek istiyorum.
Yapamadım edemedim, falan yere gidemedim,
Dedin dedi, dedim dedi diye geçer günlerimiz…

YORUM EKLE