Adımlar şimdiden atılmalı

   Son birkaç sezon olduğu gibi, bu sezonda ligde zor kalabilen, Van Büyükşehir Belediyespor’un taraftarları, gelecek sezon da aynı sıkıntıların yaşanmamasını sabırsızlıkla bekliyor. Geçtiğimiz sezon, ligin başından sonuna kadar sergilediği futboluyla tepkilerin odağı olan kırmızı siyahlı ekip için, bu sıkıntının tekrar yaşanmaması için, önümüzdeki sezonun kadro planlamasını yaptı mı? Yapıyor mu? Ve ya ne zaman yapacak? Soruları şimdiden sorulmaya başlandı.

    Son birkaç sezondur yapılan hatalı transferlerin tekrar yapılmaması için, transferde hangi yol izlenecek? Takımda kimler gidecek? Kimler kalacak? Yeni sezon da hedef ne? Kimileri bu sorular erken diyecek ama unutmayalım, şimdiden atılacak adımlar, takımın geleceğini belirler. Son anda, son günlerde veya son saatlerde, acele acele atılan adımların ve yapılan transferlerin yaşattığı sıkıntılar hepimizin malumudur.

   Önümüzde uzun bir zaman var ama zamanında su gibi akıp geçtiğini unutmayalım. Öncelikle, İşi işin ehlinin yapmasında her zaman fayda vardır. Ne hikmetse bizde tam tersi oluyor. Önce işin ehli, işi bilen, disiplinli ve hedefi olan bir teknik kadro, ardından, bu ili, bu taraftarı, taşıyacak bir takım kadro oluşturulmalıdır. Her sezon ligde kalma adına verilen mücadeleler artık herkesi bıktırmıştır. Yeni bir sayfa açılmalıdır. Bu sayfada, başarı, istikrar ve şampiyonluk olmasını diliyoruz.

   Teknik kadro ve futbolcu seçimi için, yine İşin ehli bir transfer komitesi oluşturularak, transfer için şimdiden düğmeye basılmalıdır. Mevcut kadro bir iki kişi hariç tamamen değiştirilmesi lazım. Hepimiz izledik ve gördük. Gördük ki mevcut kadro da yer alanlar, 3. Lig kapasitesinde değiller. Madem ki para harcanıyor, o zaman, neden daha kaliteli transferler yapılmıyor? Yapılmayınca grupta averaj takım konumuna geliyor, şansa ve ya başka takımların galibiyetleri sayesinde ligde kalabiliyoruz. Artık yeterli, tam değişim şart olmuştur.

    Eğer takım gerçekten başarılı ve ya şampiyon olmak istiyorsa atılacak adımların en önemlisi, geniş katılımlı ve görev alanları belli bir yönetim olması da şarttır. Böyle olmayınca, her şey teknik kadro da toplanıyor. Yönetimin, Teknik kadronun ve futbolcuların görev alanları bellidir. Bu güne kadar bu, tam manasıyla hayata geçirilmedi. Hal böyle olunca sıkıntılar gittikçe büyüdü. Biz neden bunu yapamıyoruz? Bu yapmak inanın çokta zor değil. Geniş katılımlı ve işin ehli bir yönetimin başarıda katkısının çok büyük olacağı hiçbir sıkıntıya meydan vermeyeceği hepimizin malumudur. Çünkü her yöneticinin görev alanı belli. Her yönetici kendi görev alanına hakim olduğunda sıkıntı yaşanır mı? Tabiki yaşanmaz. Her şey rayın da gider. Yöneticiler kendi görev alanlarının, teknik kadro kendi görev alanının ve futbolcular kendi görev alanlarının dışına çıkamayınca, herkes kendi görevini layıkıyla yerine getirip, birlik ve beraberlikle oluşturulduğunda başarı kendiliğinden gelecektir. Tersi olunca, herkes her alana karışıyor. Yönetim, teknik kadronun, teknik kadro yönetimin, futbolcular da kendi görev alanlarının dışına karışınca da işler karışıyor. İşler karışınca da içinden çıkılmaz sıkıntılar kendiliğinden oluşuyor. Başarı isteniliyorsa, artık bunun aşılması lazımdır.

     Bir takım başarılı olmak istiyorsa, şimdiden kalıcı ve tutarlı adımlar atmak için harekete geçmelidir.

    Şimdiden atılacak adımlar, takımın geleceğini belirler.

    Transferlerin son anında ve ya ligin 2. Devresindeki 2. Transfer döneminde atılan adımların takıma çok da fayda getirmediğini bu sezonda gördük. Şimdiden tutarlı adımlar atılmasa, bu kez Gölcükspor-Çorumspor galibiyetleri gibi başka takımların galibiyetleriyle ligde kalma adına mücadeleye devam ederiz. Ama şans her zaman bize böyle gülmez.

    Bunu da unutmayalım.

YORUM EKLE

banner29