Acil stat ihtiyacı olan il Van'dır

   Van'da herkesin merak ettiği ve cevabını aradığı bir soru var. Ülkemizin hemen hemen her iline stat yapma çalışmaları varken, depremden dolayı stadı ağır hasarlı harabeye dönen ilimiz neden gündemde yok?
   Yaklaşık 7 yıldır harabeye dönen, kapalı tribünlerine taraftar alınmayan, kale arkası tribünleri az hasardan dolayı güçlendirilmiş olan ve karşı tribünleri yıktırılarak portatif tribün yaptırılan stat neden gündeme gelmiyor?
   B.Vanspor'un oynadığı her maçta harabe olmasına rağmen ful taraftar dolan ve büyük sıkıntıların yaşandığı, hali içler acısı olan, tuvalet ve lavaboları kullanılamaz bir halde olan, Van Atatürk Şehir Stadını sadece taraftarlar mı görüyor?
Grubumuzda 18 takım var.
   Araştırın bakalım. Hangi takımın taraftarı bizden çok ve hangi takımın nüfus açısından da bakıldığında stadı bizden kötü?
Yıkılan tribünlerin yerine yapılan portatif tribünler hemen hemen her maçta, yaşanan sıkıntılara rağmen ful doluyor. Burada heyecanlı bir maç esnasında Allah göstermesin bir sıkıntı oluştuktan sonra mı stat gündeme gelecek ve yapılacak?
Şu anda Türkiye'de acil stat ihtiyacı olan bir varsa oda Van'dır.
   Buna rağmen ne ses var ne seda. Acaba diyoruz, yetkililer bu sorunu üst kademelere bildirmiyor mu?
İlimize maç için gelen takım ve bizim takımımız soyunma odalarına nasıl gidiyor biliyormusunuz?
Takımlar soyunma odalarına gitmek için stadın dışına çıkıyor ve stadın dışında bulunan kapalı spor salonunun odalarını kullanıyor. Bu takımlara zorluk çıkardığı kadar,
   ilimize ve insanımıza da bu durum yakışmıyor.
Yaklaşık 7 yıldır basın olarak bu sorunu gündeme getiriyoruz. Hiç mi bizi duyan yok?
   Şu ile bu ile stat yapılacak haberlerini her duyduğumuzda içimiz yanıyor. Çünkü bu ilin stat ihtiyacı daha da acildir. Bence yeter artık. bu ilin bu sorununun çözülmesi için artık tutarlı adımlar atılmasını bekliyoruz.
Bazen bir haber, gelir Van'a stat yapılacak artık tamamdır diye. Hepimiz sevinçten havaya uçarız.
   Birkaç gün geçtikten sonra havaya uçtuğumuz gibi yere düşeriz.
Çünkü gelen haber havada kalıyor da ondan. Biz Van olarak bunu hak etmiyoruz.
  Başta futbol olmak üzere sportif potansiyeli yüksek olan ve spor'da büyük başarılara imza atan ilimiz ne yazık ki tesis yoksuludur.
   Ne stadımız var. Nede doğru dürüst bir semt sahamız var. Bu halle futbol tutkunu olan çocuklarımızı ve gençlerimizi, sokak kültüründen, kahvehanelerden, kulüplerden ve kötü alışkanlıklardan nasıl kurtaracağız?
   Geçmişte Vanspor maçlarına bayanların yoğun ilgisi vardı. Bu ilgi halen devam ediyor ama harabeye dönen bir stada da bayanlar nasıl gelsin nasıl maç izlesin? Bu ilin kaderi bu olmamalıdır.
   Son zamanlarda ilimize baktığımızda gerçekten gelişiyor, kalkınıyor ve güzelleşiyor. yapılanlar ve atılan adımlar taktire şayandır. Yapılacak olan bir stat ve semt sahaları bu yapılan hizmetleri neden taçlandırmasın?
   Yıllardır sportif alanlarda hep geriliyoruz. Bunun tek sebebi yeterli tesislerin olmamayışıdır.
   Artık çözüm istiyoruz.

YORUM EKLE

banner29