Van müjdeyi aldı

      Yıllardır herkesin birbirine sorduğu stat ne zaman nereye yapılacak, sorusu nihayet cevabını buldu.
Geçtiğimiz gün ilimizi ziyaret eden, spor camiası ve gençlerle bir araya gelen, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, stadın mevcut yerine yapılacağı müjdesini verdi.


      Kendisine çok teşekkür ediyoruz.
Stadın mevcut yerine büyük bir spor kompleksi yapılacak. Futbol başta olmak üzere diğer spor branşlarına hizmet verecek olan spor kompleksinin yapımı için kısa zamanda harekete geçilmesi bekleniliyor.
Bu güzel haber herkes tarafından takdirle karşılandı. Yapılacak olan stadın kaç kişilik olacağı ise önümüzdeki süreçte netlik kazanacaktır. Ben şahsen ilimize yapılacak yeni stadın daha geniş bir alana yapılması, mevcut stadın yerine ise bir spor kompleksinin yapılmasını hep savundum. Yine de savunuyorum. Çünkü ilimiz bu vesileyle her alanda daha çok tesise kavuşacaktı.

    
     Tesis yoksulu olan ilimiz tesis zengini konumuna gelecekti. Ama yeni stadın bir spor kompleksi olarak yerinde yapılması da iyi oldu.
 Yıllar sonra nüfus çoğaldıkça mevcut stat bize yetmeyecek, geniş bir alana yeni bir stat yine yapılacaktır. Yine dediğimiz noktaya gelmiş olacağız. İlimizle özdeşleşmiş olan mevcut stadın yerinin korunması ve yerine spor kompleksinin yapılması hepimize hayırlı olsun. Şimdi hedefimiz bu stada yakışır 1. Lig veya Süper ligde mücadele edecek takımı oluşturmaktır.
İnanın bu da hiç zor değil. Yeter ki birlikteliğimiz koruyarak ve bu uğurda da aynı azimle mücadele edelim. Gerisi kendiliğinden gelecektir.


     Evet, yıllardır ilimizin stada kavuşması için herkes kendi çapında mücadele etti emek verdi.
Başta Valimiz İbrahim Taşyapan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, gerçekten çok emek verdi ve mücadele ettiler.


     Bunun yanında, Bölge Gazetesi, Vansesi Gazetesi, TFF Bölge Müdürü Cengiz Polater, TÜFAD Başkanı Mehmet Tuğrul, ASKF Başkanı Ramazan Kıvanç, Kara Kobralar Başkanı Ercan Dülger, spor kamuoyu ve spor kulüpleri bu uğurda çalışmalar yürüttü.
Sonuçta İlimiz yakın zaman içinde stadına kavuşacak.
Herkesin bunda emeği vardır.


     Şimdi bu mücadelenin birlikte aynı istek ve arzuyla profesyonel takımımızın etrafında birleşmesini bekliyoruz.
Hedefimiz, stat tamamlanana kadar takımımız üst liglere taşımak ve bunu taçlandırmak olmalıdır. İnanın ilimiz güzellikleri hak ediyor. Sporun birleştirici gücüyle ilimizi şaha kaldıralım.
Stat için emek veren herkese teşekkürler.

YORUM EKLE

banner29