Takviye Şart

      Ligin ilk devresi geride kaldı. Şimdi gözler ligin 2. Devresine çevrilmiş durumda. Ligin 1. Devresini zirvede tamamlayan, şampiyon olma ve Play Offa kalma şansını elinde bulunduran ekibimiz için, herkes şu soruyu sormaya başladı. Ekibimiz, ligin 2. Devresinde zirveye mi oynayacak? Yoksa ligi iyi bir yerde tamamlamanın hesaplarını mı yapacak? Bana göre takım, Zirve Play Offa oynayacaksa ciddi transferlerin yapılması şart. Yok, lig orta sıralarda tamamlanmak istenilirse o zaman da yine takıma birkaç transfer kesin yapılması lazım.

 
      Ekibimiz, eldeki mevcut kadroyla, ligin ilk devresini güzel bir yerde tamamlamış olabilir, ama aynı kadroyla ligin 2. Devresini götürmek ve başarı beklemek yanlış olur. Hepimiz takımı yakinen izledik ve gördük ki, hemen hemen her nokta da sıkıntı var. Bu sıkıntılarla bir yere varamayacağımız hepimizin malumudur. Ligin 2. Devresinin zorluğunu göz önünde bulundurduğumuzda, takıma takviye kesinlikle şart.


      Takım eldeki mevcut kadroyla ligin ilk devresini zirvede tamamlamış olabilir. Ama bu kimseyi aldatmasın. Üstümüzdeki takımlarla olduğu gibi altımızdaki takımlarla da aramızdaki puan farkı kapanmayacak farklar değil. Bir iki maç kaybıyla nerelere geleceğimizi göz önünde bulundurmamız lazım. Asıl zorlu mücadeleler, ligin 2. Devresinde başlayacak. Zirve, Play Off ve kümede kalma mücadeleleri çetin maçların oynanmasına vesile olacak. Grupta yer alan 19 takım da puan kapma savaşı verecek. Güçlü olan, maddi sıkıntı yaşamayan takımlar başarılı bir grafik çizecektir.


      Takımlar arasında puan farkı çokta açılmış değil. Bunu göz önünde bulunduran takımlar, ara transfer döneminde, kesinlikle kadrolarını güçlendirme yoluna gideceklerdir. Puan cetveline baktığımızda hiçbir takım için hiçbir şey bitmiş değil. Asıl mücadele yeni başlıyor. 15. Sırada yer alan takımın bile, Zirve ve Play Off şansı, son sıralarda yer alan takımların da kümede kalma şansı devam ediyor. Bu açıdan baktığımızda ligin 2. Devresinin zorlu geçeceğini açıkça görmekteyiz. Bunları göz önünde bulundurduğumuz da, takımımıza kesinlikle takviye şart. Ligin 2. Devresi için neler yapılacak, hangi adımlar atılacak, bunları önümüzdeki günlerde görme imkânı bulacağız.

YORUM EKLE

banner29