Puan kayıplarına dur demeliyiz

Ligde 9 haftalık maraton geride kalırken, ilk devrenin bitimine sadece 10 haftalık bir maraton kaldı. Çorum Belediyespor maçında kaybedilen 2 puanın telafisi için, Kızılcabölük deplasmanına giden ekibimiz, buradan da elli boş döndü. Son 2 maçta 4 puan kaybı yaşamış olduk.
Bu normal mi? Bence normal. Çünkü takımın kapasitesi bu kadar.
Geride bırakılan 9 haftalık maratona baktığımızda, takımımız 12 puan toplarken, 15 puan kaybı yaşamış. İç sahada 5 puan kaybeden ekibimiz, dış sahada ise 10 puan kaybı yaşadı. Grupta yer alan 19 takım arasında, 15 golle kalesinde en çok gören hemen hemen 2. takım konumundayız. Ziraat Türkiye Kupası ilk tur maçında Amatör bir takıma kendi sahamızda mağlup oldu. Bu normal mi? Bence normal. Neden diyeceksiniz. Çünkü takımın kapasitesi bu kadar. Bundan fazlasını bekleyemeyiz.
Sezon başı iyi bir kadro kurulamadı. Transferler neye göre nasıl yapılmış bilemem. Ama gerçekten çok yetersiz bir kadro oluşturulmuş. TFF’nin sitesine baktığımızda kadromuzda 29 futbolcu var. Şişirilmiş bir kadroyla, bu grupta başarılı olmamız çok zor. Her sezon yaşadığımız sıkıntıyı, şimdiden tekrar yaşamaya başladık. Şimdi 12 puanla 8. Sıradayız. Bu kimseyi yanıltmasın. Çünkü 3 Puanlık sistemde, kaybedilen her puanla dengeler sürekli değişiyor.
Şimdi ilk devrenin bitimine 10 haftalık bir maraton kaldı.
 Bu 10 haftalık maç maratonunda ne yaparız kaç puan toplarız onu bilemem. Bildiğim tek şey, takımın, ligin ilk devresi için kalan 10 haftalık maratonda, az puan kaybıyla kendini devre arasına atması, devre arası ise kesinlikle transfer değil, transferler yapmasıdır. Yoksa bu takım bu kadroyla bu ligi zor tamamlar.
Bu hafta sonu Kozan Belediyespor’u konuk edip, ardından Lider Sancaktepespor deplasmanına gidiyoruz. Bu 2 maçtan mutlaka 3 puan çıkarmamız lazım. Aksi takdirde toparlanmamız biraz zor olacaktır.
 Sözün kısası, toparlanmalı, puan kayıplarına dur demeliyiz. Hal böyle devam ederse, ligin ilk devresini, sonlarda tamamlamış oluruz.
Kalan 10 haftalık maç maratonunda özellikle kendi sahamızda oynayacağımız maçlarda, taraftar desteğine çok ihtiyaç olacaktır. Taraftarlar gerçekten her maçta ellerinden gelen her desteği fazlasıyla veriyor. Kalan süreçte, Çorum Belediyespor maçında olduğu gibi yine tribünlerin dolması ve takıma taraftar desteğinin tam verilmesi, en azından kendi sahamızdaki maçlarda puan kaybı yaşamamamız için önemlidir.

YORUM EKLE

banner29