Ligin 2. Devresi zorlu geçecek

     Spor Toto 3. Lig 1. Grupta ilk devrenin bitimine 2 haftalık bir maraton kaldı. 2 Hafta sonra 18 Aralık Pazar günü sona erecek olan lig, 15 Ocak Pazar günü yeniden start alacak.

     Grupta mücadele eden 19 takım ara kamp döneminde, tespit ettikleri eksiklikleri 2. Transfer döneminde yaparak lige daha güçlü başlamayı hedefliyor.
      Ligin ilk devresinde grupta yer alan birçok takım istediği noktaya ulaşamazken, birkaç takım ise istikrarlı bir gidişat yakaladı. Beklenilmeyen takımlar zirveye doğru yükselirken, başarılı olması beklenilen birçok takım ise orta ve alt sıralardan kurtulamadı. Ligin 7. Haftasından itibaren, lider olan ve liderliğini sürdüren Sancaktepespor, yakaladığı havayla istikrarlı bir grafik çiziyor. Sancaktepespor, ilk devreyi kesin lider kapatacaktır. Çünkü yakın takipçileriyle arasındaki puan farkının, son 2 haftada kapanması zor.

     Özellikle, ligin 12. Ve 13 haftalarında üst üste aldığı 2 galibiyetle 2. Sıraya yerleşen Kocaellispor ise şampiyonluk hesapları yapan bir takım. Kocaellispor kesinlikle zirveden kopmadan yoluna devam edecektir. Bunun içinde devre arasında kadrosuna güç katarak yoluna devam edecektir. Van’da izlediğimiz takımlar arasında şampiyonluk sesi veren Çorum Belediyespor, bir türlü istediği istikrarı yakalayamadı. Güçlü bir kadroya sahip olan, Çorum Belediyespor, özellikle kendi sahasında kaybettiği puanlar beklide sıkıntı yaşadı. Geçen hafta da Kızılcabölükspor’a kaybetmesiyle aşağı doğru iniş yaşadı. Ama, Çorum Belediyespor kadrosunu bozmadan, ara transfer döneminde yapacağı birkaç transferle ligin 2. Devresinde güzel bir çıkış yakalayacağı kesindir.
    

      Van Büyükşehir Belediyespor, kendi sahasında kaybettiği puanlara yanıyor. Zorlu deplasmanlar da puan ve puanlar almasını bilen kırmızı siyahlı ekip, kendi sahasında ise alması gereken puanları kaybedince, altındaki takımlara arasındaki puan farkını açamadı.

      Geçtiğimiz hafta deplasman da Cizrespor’u mağlup ederek 3 puanla dönen kırmızı siyahlı ekip, 3. Sıraya yerleşti. Takım kadrosu yeterli mi? Tabikki değil. Buna rağmen gelinen nokta gayet güzel. Kırmızı siyahlı ekip ligin 2. Devresinde mutlaka transfer yapmalıdır. Çünkü ligin 2. Devresi zorlu geçecek. Bu kadroyla ligi tamamlamak biraz zor olur. Bugün 26 puanla 3. Sıradayız. Ama 19 puanlı 13. Sıradaki takımla aramızda sadece 7 puanlık bir fark bulunuyor. Bu kapanmayacak bir fark değil. Ama , 2. Transfer döneminde takıma yapılacak katkılar, takımın zirveye oynamasına etkisi büyük olacaktır.

      Yönetimin ve teknik kadronun bu konuda gerekli tedbirleri alması taraftarların beklentisidir. Yılların köklü takımı Altay ise, lige farklı başladı ama istediğini bulamadı. Altay’da diğer takımlar gibi umudunu ligin 2.devresine saklamış durumda. İzmir ekibi, çabuk havlu atacak bir takım değil. Hiçbir takım için her şey bitmiş değil. Ligin 1. Devresinde olduğu gibi, ligin 2. Devresinde de çok sürprizler olacaktır.
     

     Zirvede bunlar yaşanırken, alt sıralarda ise takımların orta sıralara çıkma savaşı son 2 haftada da devam edecektir. Geçen sezon başarılı grafik çizen, Ankara Demir, 24 Erzincan, Bayburtspor, Gölcükspor, Manavgatspor ve Beylerbeyispor, bu sezon istedikleri noktada değiller. Orta ve alt sıralarda yer alan bu takımlar, ligin 2. Devresinde farklı bir çıkış yakalayabilirler. 3 Puanlık sistemde bu hiç de zor değil. Görünen o ki, grupta yer alan takımların çoğu ligin 2. Devresinde çıkış yakalama hesapları yapıyor.

      Spor Toto 3. Ligde en zor grup olarak görünen 1. Grupta, taraftarlar ligin 2. Devresinde çok daha heyecanlı ve zevkli maçlar izleyecekler. Çünkü ligin 2.
     Devresinde, bir yandan zirve, bir yandan Play Off bir yandan da küme düşmeme mücadeleleri kıran kırana geçen maçlara sahne olacaktır.

YORUM EKLE

banner29