İlk devre sona erdi

      Ligin 19. Haftasın da oynanan 9 karşılaşmanın son düdüğünün çalmasıyla birlikte, ilk devre de son ermiş oldu. 19. Hafta maçlarında, Çorum Belediyespor ve Altay’ın puan alması, 2 sıra gerilemesine vesile oldu. Ekibimiz, ligin ilk devresini 29 puanla 5. Sırada kapatmış oldu. Liderle arasında 9, üstündeki takımlarla ise bir iki puan farkıyla ligin ilk devresini kapatan ekibimiz, şimdi ligin 2. Devresinde bu farkları kapatmanın hesaplarını yapacak. Ligin ilk devresinde kendi sahasında kaybettiği puanlar olmasaydı, ekibimiz ilk devreyi daha farklı kapatmış olacaktı. Şimdi yapılması gereken, bunları unutup, ligin 2. Devresine çok daha farklı başlamak ve elde edinilen bu şansı iyi değerlendirmektir.

      Evet, iyisiyle kötüsüyle bir devre geride kaldı. Önümüzde 15 Ocak’da başlayacak olan ligin 2. Devresi var. Ligin 2. Devresindeki 19 haftalık maraton gruptaki her takım için zorlu geçecek. O açıdan takımlar bunun bilincinde olarak hazırlanacak. Şimdi takımlar kısa bir tatil döneminin ardından kamp bölgelerinde toplanarak, bir yandan hazırlıklarını bir yandan da, kadrolarını güçlendirmenin çalışmalarını yapacak.


      Puan cetveline baktığımızda, hiçbir takım için hiçbir şey bitmiş değil. Gerek zirvede, gerek orta ve alt sıralarda puanlar birbirine çok yakın. 3 Puanlık sistemde çok kolay kapanacak bu farklar için takımlar gerekli tedbirlerini bu ara transfer döneminde mutlaka alacaktır. O açıdan ligin 2. Devresi gerçekten zorlu geçecektir.
Şampiyonluk, Play Off ve kümede kalma mücadeleleri sayesinde çok daha çetin mücadeleler kendini gösterecek.

Ligin ilk devresini, Sancaktepespor lider kapatırken, Kocaellispor, Çorum Belediyespor, Altay ve Van büyükşehir Belediyespor Play Off potasında kapatmış oldu. Manavgatspor, Kütahyaspor ve Kozan Belediyespor ise küme düşme potasında ilk devreyi kapattı. Ligin 2. Devre karşılaşmaları 15 Ocak Pazar günü başlayacaktır.

YORUM EKLE

banner29