Güçlü bir takım oluşturulmalı

     2015-2016 Futbol sezonuna, Tarık Daşgün’le başlayan Van Büyükşehir Belediyespor, daha sonra Zeki Yılmaz’la yola devam kararı almıştı.
      Ligin bitmesiyle birlikte, teknik sorumlu Zeki Yılmaz’la da yoları ayıran kırmızı siyahlı ekibin,2016-2017 futbol sezonu için, teknik direktör konusunda atacağı adımlar merak edilmeye başlandı.
Bu merak ne zaman giderilecek şuan belli değil. Bu konuda atılacak adım önemli, dileriz, beklentilere vevap verebilecek bir adım atılır.
      2016-2017 Futbol sezonu için öncelikle takım hedefini belirlemelidir. Hedefe göre takım kadrosu oluşturulmalıdır. Çok iyi işi bilen bir teknik direktör takımın başına getirilebilir. Ama elde malzeme yoksa onunda yapacağı hiçbir şey olmaz. O açıdan oluşturulacak takım kadrosuda çok önemlidir.

      Takımın hedefi varsa kesinlikle, işi bilen, işi erbabı, ağırlığı olan, disiplinli bir teknik kadro takımın başına getirilmelidir.
Geçen yazımda da yazmıştım. Takımın iyi bir kadro oluşturması için, şimdiden çalışmalara başlaması gereklidir. Takımda gidecekler kalacaklar yine şimdiden belirlenmelidir. Adımlar ne kadar hızlı ve çabuk atılırsa, her alanda takım kazanmış olur. Son yıllarda hem teknik kadro hemde futbolcu transferlerinde atılan yanlış adımlar sayesinde, takımın istikrarsız grafikler çizdiğine hepimiz şahit olduk.Bunların tekrar yaşanmaması, takımın kendini bulması, averaj takım değil, güçlü bir takım olması, atılacak titiz adımlara bağlıdır.
       Son sezonlara baktığımızda bunca para harcanıyor. Sezon sonu gelincede takım son maçlarda ligde kalabiliyor. Bunların mutlaka göz önünde bulundurulması, aynı hataların tekrar yapılmaması lazım. Her zaman şans bize gülüp de son maçlar bizi ligde bırakmaz. İlin tek Profesyonel takımının, artık, küme düştü düşecek korkusuyla değil, şampiyon oldu olacak bir takım konumunda, taraftarlara güzel müsabakalar izletmesi beklentimizdir.

       Hemen hemen her sezon içinde bulunduğumuz gruplara baktığımızda, grupta güçlü bir takım olarak görünüyoruz. Biz bu grupta şampiyon oluruz diyoruz ama, ne yazık ki,Sezon başlarında bir iki maçtan sonra tel tel dökülmeye başlıyoruz. Ne bu şehir nede bu taraftar bunu hak etmiyor. Bu şehrin ve bu taraftarların hak ettiği bir takım oluşturulmalıdır.

      Bu sezon kendi sahamızda oynadığımız son 2 maça baktığımızda, küme düşmemeye oynamamıza rağmen, tribünler ful doldu. Görünen oki, şampiyonluğa oynadığımızda, sadece son maçlar değil, hemen hemen her maçta tribünler ful dolacaktır. Şehir ve taraftar artık istikrarlı bir takım beklentisi içinde.
      Sözün kısası, iyi bir takım kadrosuyla, tecrübesiz bir teknik kadronun yol almayacağı gibi, kötü bir takım kadrosuylada, tecrübeli bir teknik kadro yol alamaz.

   Dengeler birbirini tutmalı ki başarı tam manasıyla gelsin.

YORUM EKLE

banner29