3 Önemli Konu

 Stat sorunu
İlimizde depremde ağır hasar gören Van Atatürk Şehir Stadının yerine, yeni bir stadın yapılması müjdesi verilmişti. Bu sebeple Futbol sevenler maçların bitmesiyle birlikte stadın temelinin atılmasını bekliyordu. Sezon sona erdi maçlar bitti. Şimdi herkes stat temelinin ne zaman atılacağını merak etmeye başladı. Bununla ilgili herhangi bir açıklama yok. İnşallah beklenen açıklama en kısa zamanda gelir. Bu kentin acilen bir stada ihtiyacı olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bu sorunun artık aşılması ve kentimizin kendine layık bir statta kavuşması kaçınılmazdır. 2011 depreminden bu yana futbol sevenler Van'a yakışmayan bir statta maç izliyor. Bunun artık çözülmesinin zamanıdır. 
    Yönetim ve hedef
TFF 3. Ligde sezonun bitmesiyle birlikte, ilimizde futbol derin bir uyku çekmeye başladı. Bu uyku 3-4 ay devam edeceğe benziyor. Bu süreçte konuşulacak tartışılacak tek konu yeni yönetimin neler yapacağı ve nasıl adımlar atacağıdır ve nasıl bir kadro kuracağıdır. Kentin bu sezon beklentisi büyük görünüyor. Yıllardır TFF 3. Ligde mücadele eden ekibimiz artık kendini aşmalı ve bir üst lige merhaba demelidir. Yeni yönetimin şampiyonluk hedefiyle yola çıkması ve bu hedefe varması kesinlikle herkesin beklentisidir. 
Yeni sezonun başlamasına uzun bir süre var. Yönetimin bu süreyi çok iyi kullanması, kentte layık bir kadro kurması için bu zaman iyi bir zamandır. Şimdiden atılacak her adım kar, kaybedilen her adım ise zarardır. 
    Alt Yapı
Profesyonel takım için olduğu kadar alt yapıya da gerekli önem mutlaka verilmeli hem profesyonel takım hem de alt yapı artık sağlam zemine oturtulmalıdır. Yıllardır alt yapıdan bir verim alınamıyorsa, verimin neden alınamadığı ve nasıl alınacağı araştırılmalıdır. Profesyonel bir takım için alt yapı çok önemlidir. Ama ne hikmetse ekibimiz bugüne kadar alt yapıdan bir verim alamamıştır. Artık tüketen değil, üreten bir takım konumuna geçmenin adımları mutlaka atılmalıdır. O açıdan alt yapı takımları tamamen ele alınalı ve bir sistem oluşturulmalıdır. Günü, haftayı veya ayları değil yılların hesapları yapılmalıdır. Alt yapı takımlarında mutlaka işi bilen işin erbabı ve araştırmacı eğitimcilerin görev alması sağlanmalı, bunlarda oluşturulacak denetim mekanizmasıyla denetlenmelidir. Bugüne kadar alt yapı tam manasıyla denetlenmediği için bir verim alınamamış. Eş dost ahbap ilişkilerine kesinlikle yer verilmemeli, bu kentin futbolundaki geleceği düşünülerek adımlar atılmalıdır.

YORUM EKLE