YYÜ'deki doktor adaylarının mezuniyet sevinci...

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi 2018-2019 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

YYÜ'deki doktor adaylarının mezuniyet sevinci...

            YYÜ Cengiz Andiç Konferans Salonunda düzenlenen 19. Dönem Mezuniyet töreni Saygı Duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

    Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Hakkı Ekin, öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyerek, şunları söyledi:

 

 

            "Mezun olacak pırıl pırıl öğrencilerimiz yemin töreninden sonra ülkemizin çeşitli noktalarında hizmet etmeye, mesleklerini icra etmeye gidecekler. Umarım bundan sonraki hayatlarında karşılarına çıkacak olumsuzluklarda sağduyulu hareket ederek sabırla hareket etmeyi becerebilirler. Kibir duygusundan uzak durabilirler. Hekimlik önemli bir hizmet mesleğidir.  Bu yönüyle mesleklerinin kutsal yönünü de bilmelerini isterim. Yüzüncü Yıl Üniversitemizin Türkiye'de ki Tıp Fakültelerinde önemli bir yere sahiptir. Siz değerli ailelerimizde tebrik ediyorum, umarım öğrencilerimizin bundan sonraki yaşamlarında başta sizlerin memleketimizi bayrakları taşıyarak iftiharla temsil ederler. Tüm mezunlarımızın yolları ve bahtları açık olsun."

 

      

   Yapılan konuşmaların ardından fakülte birincisi Ayşe Sırtlan’a plaket verilmesiyle devam eden törende, dereceyle mezun olan öğrencilere protokol tarafından mezuniyet belgeleri verildi.

    Mezuniyet törenine Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Tuncer, İl jandarma Komutan Vekili Albay Erhan Altıntaş, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Akkaş, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Bahadır Önder, Tabipler Odası Başkanı Dr. Özgür Deniz, fakülte dekanları, akademisyenler ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

    Mezuniyet töreni kep atma töreninden sonra müzik dinletisi ve verilen kokteyl ile son buldu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2019, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29