'Yüzen Otel' 5.3 milyona mal olacak

Van Gölü'nü turizm ve mesleki eğitimin yeni rotası haline getirecek, SOGEP kapsamında DAKA desteğiyle hayata geçirilecek olan projeyle atıl durumda olan feribotun onarım çalışmalarına başlandı. Proje kapsamında yüzen otelin 5.3 milyona mal olacağı ifade edildi.

'Yüzen Otel' 5.3 milyona mal olacak

  Yıllarca Van-Tatvan arasında yük taşımacılığı yaptıktan sonra atıl durumda olan feribot, Edremit Belediyesi'nin projesiyle yüzen otel olarak hizmet vermek amacıyla Van Gölü'ne indirildi. Turizm, istihdam ve mesleki unsurları bir arada barındıracak olan 'Yüzen Otel'de onarım çalışmaları start aldı.

  SOGEP kapsamında DAKA desteğiyle hayata geçirilecek olan projeyle feribot konaklamaya uygun şekilde dönüştürülerek, denizcilik ve otelcilik alanında eğitim gören öğrencilere staj imkânı sağlayacak. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından başarılı proje olarak görülen 'Yüzen Otel' projesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından destek almaya hak kazandı.

  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) koordinasyonunda hazırlanan proje kapsamında, atıl durumdaki feribot konaklamaya uygun şekilde dönüştürülerek, denizcilik ve otelcilik alanında eğitim gören öğrencilere staj imkânı sağlayacak.

  5.3 MİLYON LİRALIK BÜTÇE

  Toplam bütçesi 5 milyon 306 bin 822 TL olan proje ile daha önce Van Gölü'nde taşımacılık için kullanılan, şu an atıl durumda olan feribotun restore edilerek özgün bir konsept ile konaklama hizmeti vermesi için Van Gölü Havzasında yer alan Bitlis ilinin Tatvan ilçesinde suya indirilerek onarım çalışmalarına başlandığı belirtildi.

  Edremit Belediye Başkanlığı'nın yürütücüsü olduğu projenin 2 milyonluk kısmı hibe olarak sağlanacağı vurgulandı. Yüzen Otel'de turizm ve tur firmaları ile bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilerek, Van Gölü Havzasının doğal güzelliklerinin bir marka haline getirilmesi ve bölgedeki turizm faaliyetlerinin hız kazanmasına destek olunması hedefleniyor. 

  ÖĞRENCİLERE İSTİHDAM VE UYGULAMALI EĞİTİM

  Feribotun Van Gölü'ne indirilmesiyle başlayan onarım çalışmalarının ve restorasyon çalışmasının tamamlanmasının ardından proje ile üniversite öğrencileri uygulama staj kapsamında, lise öğrencilerinin ise sürdürülebilir turizm, yiyecek, içecek turizmi, kat hizmetleri konularında eğitim alacağı açıklandı.

  Otel odalarının da yer alacağı feribotta ayrıca restoran ve kafe hizmeti verileceği ve mesleki eğitimi güçlendirecek proje ile toplantı ve organizasyonların da gerçekleştirilmesine olanak sağlanacağı belirtildi.

  SIFIR ATIK SİSTEMİ

  Limanda demirleyen feribotta sıfır atık sistemi kurularak çevreye hiçbir atık bırakmayacağı, sıvı atıkların sızdırmaz depoya alınarak vidanjör ile toplanacağı, ambalaj atıklarının geri dönüşüme, organik atıkların ise kompost makinesine gönderileceği açıklandı.

  Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29