Yükümlülere yangına müdahale yöntemleri anlatıldı

Van Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İpekyolu Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde denetimli serbestlik yükümlülerini topluma kazandırmak, hem kendilerine hem de ailelerine faydalı bireyler olmaları için iş sahibi olmalarını desteklemek amacıyla yükümlülere iş ve meslek edindirme faaliyetleri kapsamında yangın eğitimi kursu düzenlendi.

Yükümlülere yangına müdahale yöntemleri anlatıldı

              Van Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İpekyolu Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte açılan kursta yangın güvenliği, yangın tedbirleri, yangını önleme ve yangınla karşı karşıya kalınması durumunda yangına müdahale yöntemleri anlatıldı. Ardından Kurs sonunda uygulamalı yangın tatbikatı yapılarak yükümlülere tek tek yangın söndürme cihazları kullandırıldı.


        Yangınlara nasıl müdahale edilmesi gerektiği ve bu konuda herkesin bilinçlenmesi için bu tür eğitimlerin önemi üzerine vurgu yapıldı. Eğitime katılan yükümlüler eğitimlerin faydalı geçtiğini yangınlardan korunmanın ne kadar önemli olduğunun farkına vardıklarını belirttiler.

 


        Yangın eğitim ve tatbikatı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Murat Motor tarafından verilirken, eğitim ve tatbikata Van Denetimli Serbestlik Müdürü Cihat Çanak ve denetimli serbestlik müdürlüğünde görevli öğretmen Ayşe Çelebi de iştirak ederek gerekli desteği sağladılar.

 

 
           Denetimli serbestlik kapsamında eğitim alan kursiyerlerin sertifikaları önümüzdeki Çarşamba günü ilgili yöneticiler tarafından törenle verileceği belirtildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2019, 16:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER