Yenitürk: Vanspor, Van halkınındır

Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, ilk yarıyı değerlendirerek, güzel bir yerde bitirdiklerini söyledi. Başkan Yenitürk yaptığı açıklamada, Vanspor'un Van halkının olduğunu ifade etti.

Yenitürk: Vanspor, Van halkınındır

   Mevcut futbolculara ilk devreden 1 milyona yakın borçlarının olduğunu belirten Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, kendi işyerlerine ait sigortaları, vergileri ve bazı giderleri ihmal ederek, gelirlerini Vanspor'a aktardığını söyledi.

  Misli.com 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor'a acilen destek verilmesi gerektiğini belirten Başkan Yenitürk, forvet, stoper, kanat mevkileri için ellerinde güzel bir çalışma listesi olduğunu ifade etti. Vanspor'a sahip çıkılması halinde, istifa etmeye hazır olduğunu belirten Yenitürk, olağanüstü kongre için Dernekler Masası'na başvuruda bulunduklarını söyledi.

  "ZOR ŞARTLAR BİZİ BEKLİYOR"

    El birliği ile Vanspor'u bir yerlere getirebileceklerini belirten Yenitürk, "Teknik heyetimize ve futbolcu kardeşlerimize, devreyi ikinci sırada bitirdiğimizden dolayı, zor şartlarda özverili mücadelelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz, Sayın Hüseyin Çelik ağabeyimiz, Sayın Fettah Tamince ağabeyimiz, Cemalettin Şevli, Çağrı Silahtaroğlu, Levent Cankurtaran kardeşimiz, Veysel Parin, Seyithan İzsiz ve yönetimde yanımızda olan bütün arkadaşlarıma, yine Antalya'da bizim birçok sıkıntımıza koşan, araç, otel desteğinde bulunan Ferman Yıldırım ağabeyimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Daha güzel bir yerde bitirmek isterdik. Bazı şansızlıklar, bazı sahipsizliklerden, zor şartlara rağmen, teknik heyetimiz olsun, futbolcularımız olsun, çünkü güzel mücadele vererek, 2'nci sırada bitirdik. İnşallah Vanspor, Vanspor taraftarları için iyi olur. Tabii ki çok sıkıntılarımız var. Biz takımın başına gelirken, bir yere kadar gidebiliriz, ondan sonra sıkıntı yaşarız, tıkanabiliriz, zor durumda kalabiliriz demiştik.  Vanspor, Van halkınındır. Türkiye'deki Vanlılarındır. Hiç kimse inkar edemez. Hiç kimse aksini konuşamaz. Herkes el birliği yaparak takıma destek vererek, bir yerlere getirebiliriz. İlk devreyi bitirdik. Pazartesi günü itibariyle Antalya'da toplandık. Bu anlamda Vanlı İşadamımız Fettah Tamince'ye çok çok teşekkür ediyoruz. Takımımızın 8-10 gün içerisinde konaklamasını ve bütün giderlerini üstlendi. Takımımız şuanda Rixos Hotel'dedir. Dün itibariyle antrenmanlarına başladı. Tabii ki sıkıntılar var, zor şartlar bizi bekliyor" dedi.

   "CİDDİ SIKINTILARIMIZ VAR"

    7-8 transferle Vanspor'un şampiyon olabileceğini söyleyen Yenitürk, "15-20 gündür Türkiye'deki bütün Vanlı işadamlarımıza sesleniyoruz. Takımımıza 4-5 nokta atışı transfer yaparsak, 3-4 tane de alternatif dediğimiz zaman 7-8 transferle bu takımımız ben inanıyorum şampiyon olur. Ama ne yazık ki biz transfer yapamıyoruz. Ciddi sıkıntılarımız var. Başladığımız günden bu yana spor malzemeleri, medikal malzemeleri, covid-19 testleridir, konaklamamızdır, ulaşım, gıda giderleri, personel giderleri, tesisin giderlerini ve takımımızın bütün primlerini ödemişiz. Stat giderleri, güvenlik görevlilerinin, top toplayıcılarının ve görev alan personellerin ihtiyaçları, bunun gibi birçok gideri zaten karşıladık. Takımımızda birçok futbolcunun peşinatları ödendi. Bir kısım futbolcularımızın 3'ncü taksitleri de yatırıldı. Bazı futbolcularımızın ise 1'ci ve 2'ci taksitlerini de ödemişiz. Ödeyebildiğimiz kadar, gücümüz yettiği kadar giderlerimizi karşıladık. Sigortamızı, vergimizi ihmal etmişiz, yeri geldiği zaman iş yerimizdeki bazı giderlerimizi kışmışız ve tamamen Vanspor'a aktarmışız. Ama şuanda transfer yapabilmemiz için, çok özveri ile mücadele eden mevcut futbolcu camiamızın borcu dururken, alacakları dururken, kalkıp transfer yapmamız biraz etik olmaz. Çok fazla bir borcumuz kalmamıştır. Birinci devreden futbolculara 1 milyona yakın bir borcumuz vardır. Bunu da ödemeden transfer işine girersek, bu bize ciddi sıkıntılar yaşatır. Bugünde üzücü bir haber aldım. Takım içerisinde dedikodu var. Gitmek isteyen futbolcular kanalıyla oluşturan bir dedikodu var ve giden, kulübümüzden ilişiğini kesen oyuncularında takımımızın içerisine atmış olduğu bir nifak olabilir.  Bundan dolayı kamp sürecimizi de kısa kesip, Van'a dönebiliriz. Takım içerisindeki arkadaşların primleri niye ödenmiyor, ödemeden transfere mi gidilecek gibi bazı dedikodular var. Tabi bu konuda haklılık payları çoktur. Çok zor şartlar altında beklemesini de, sabretmesini de bildiler.  Yeri geldi para almadan da canı gönülden mücadele ettiler" diye konuştu.

   "FORVET, STOPER, KANAT MEVKİLERİ İÇİN ELİMİZDE GÜZEL BİR ÇALIŞMA LİSTESİ VAR"

   Kulüpten gitmek isteyen bazı futbolcuların dedikodu yapmaya çalıştığını söyleyen Yenitürk, "Ben inanıyorum bu fikir yine onların aklında olan fikir değil. Bu arkadaşlarımıza 2'nci devre başlamadan, bütün ödemeleri yapılacak, kafalarını rahatlatacağız ki biz rahat edelim. Ben inanıyorum ki bu kulübümüzden ayrılan arkadaşlar veyahut kulüpten gitmek için bahane arama çabası içerisindeler. Bazı kulüplerin futbolcularımıza olan ilgisini biliyoruz. Şuanda takımımızda oynayan futbolcuları başka takıma verme gibi bir lüksümüz yok. Bunların da bir huzursuzluk yaraşmış olduğunu düşünüyorum. İnşallah bunlar çözülür. Arkadaşlarımızın ödemelerini yaparız ve transfere de rahat gireriz diye ümit ediyorum. Görüşme yaptığımız futbolcular var. Forvet, stoper, kanat mevkileri için elimizde güzel bir çalışma listesi var. Ama önceliğimiz mevcut futbolcularımızın kafalarını rahatlatmak. Bunları rahatlatıp, öyle transfere girmemiz lazım.  Maddi anlamda da şuanda çalışmalarımız devam ediyor. Görüşmelerimiz devam ediyor. Mutlaka destek gelecek. Bundan hiçbir şüphemiz yok. Sponsorlarımız mutlaka olacaktır. Görüşmelerimiz olumlu gidiyor. Buradan Sayın Valimize bir kez daha sesleniyorum: Takımımız hayatı söz konusudur. Futbolcularımızın rahat etmesi lazım ve transferde geç kalmamamız gerekiyor. Zaten Sayın Valimiz her platformda destek vereceğini ifade ediyor. Ondan hiçbir şüphemiz yok. Bu hafta içerisinde Sayın Valimizden iyi bir destek bekliyoruz. İnşallah buda olur ve takımımız sekteye uğramadan, aynı hızla devam eder diye ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

   "VANSPOR İÇİN GEREKİRSE İSTİFA BİLE EDEBİLİRİM"

    Sponsorluk görüşmelerinin devam ettiğini söyleyen Yenitürk, "İsim, göğüs ve sırt sponsorumuzla görüşmelerimiz devam ediyor. Büyük ihtimalle devre başlamadan bunlar sonuçlanacaktır. Hüseyin Çelik ağabeyimizin görüştüğü ve ardından Kolordu Komutanımızın aradığı, Türkerler Holding ile görüştük. Genel Müdürümüz Sami Kovancı Bey bu hafta yönetim kurulu toplantısında, netleştirip bize dönüş yapacaklar. Van'daki işadamlarımızdan şuana kadar herhangi bir dönüş olmamıştır. Onlarda vardır. Sadece gerekçe Servet Yenitürk ise, bu takıma sahip çıksınlar ben bir hafta içerisinde istifa etmeye bile hazırım. Dernekler Masası'na olağanüstü kongre için müracaatımızı yaptık. İnşallah bu pandemi sürecinde önümüze bir engel çıkmaz. Düzgün bir şekilde kongre yapılır. Kongreye talip olacak arkadaşlarımız var ise, geç kalmasınlar. Bir hafta içerisinde üyeliklerini bekliyoruz. Aday olabilmek için üye olmaları gerekiyor. Vanspor'u sevmeyenler, Vanspor'un geriye gitmesini isteyenler, Van, Vanspor düşmanlarını kastetmiyorum. Onlarla zaten işimiz olmaz. Vanspor'un başında benim olmam sıkıntıysa, kendimi sıkıntıya sokmuşum, kendi işyerlerimi sıkıntıya sokmuşum. Ama Vanspor için gerekirse istifa bile edebilirim. Yeter ki el birliği ile Vanspor'a sahip çıkılsın. İstifa etsem de Vanspor'un yanında olacağıma söz veriyorum. Yine gücüm yettiği kadar, destek vermeye hazırım. Yeter ki Vanspor'a sahip çıkılsın. Ben sonuna kadar varız" dedi.

   "VANSPOR'U YALNIZ, SAHİPSİZ BIRAKMAYALIM"

   Başkan Yenitürk konuşmasının devamında, "El birliği, güç birliği yapıp, bu takıma sahip çıkmamız gerekiyor. Taraftarlarımız haklı olarak, transfer istiyor. Transfer olursa ben inanıyorum bu takımımız şampiyon olacaktır. Transfer olmazsa bile bu takımımızın ruhu, gücü vardır. Yine şampiyonluk mücadelesi verecektir. Direkt şampiyon olamasak bile play-off'larda yine umutluyuz. Güçlü birliği yapalım, hep birlikte bu takımı şampiyon yapalım. Bu anlamda Sayın Valimizden, işadamlarımızdan biraz daha duyarlı olup, özen göstermelerini bekliyoruz. Vanspor'u yalnız bırakmayalım, Vanspor'u sahipsiz bırakmayalım.  Vanspor, Van'ın her şeyidir. Vanspor'un bugünlere gelmesini, hep birlikte başardık. İnşallah Vanspor'un etrafında kenetleniriz. İnşallah kongreye izin verilir ve güzel kadro ile güzel bir yönetimle, bu takımı şampiyon yaparız. Kırşehir maçında yaşanan kural hatasından dolayı tekrar itirazda bulunduk. TFF yanlış bir karar vermiştir. Tahkim Kurulu itirazımızı ret ederse, Uluslararası Futbol Federasyonu'na kadar itirazımızı hazırlamışız. Oraya kadar gideceğiz. Mutlak süratle 3-0 hükmen puanımızın verilmesi gerekiyor. Bu anlamda taraftarızımın da desteğini bekliyoruz. Güç birliği, el birliği yapmak zorundayız. Bu fırsat bir daha elimize geçmez. Vanspor'u layık olduğu yere getireceğiz. Burada kazanan Van olacaktır" ifadelerine yer verdi. Van Bölge Gazetesi Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 13:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet ASLAN
Ahmet ASLAN - 3 yıl Önce

vali bey belvanın sponsor olacağını söylemişti...

SIRADAKİ HABER

banner29