Yenitürk: Mağlubiyetlerde de takımın yanında olmalıyız

Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, galibiyetlerde olduğu gibi, mağlubiyetlerde de takımın yanında olunması gerektiğini söyleyerek, 12 haftalık maratonda, inişler ve çıkışların olacağını ifade etti.

Yenitürk: Mağlubiyetlerde de takımın yanında olmalıyız

TFF2. Lig kırmızı grupta mücadele eden Vanspor’da iki haftada alınan mağlubiyetlerin üzüntüsü devam ederken, Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, Bodrumspor ve Kahramanmaraşspor mağlubiyetleri ardından konuştu.

Mağlubiyetlerden dolayı üzgün olduklarını anlatan Başkan Yenitürk, “Alınan mağlubiyetlerden dolayı tabii bizler de, teknik kadromuz ve futbolcularımız da üzgün. Biz düzeleceğine inanıyoruz. Ama önemli olan galibiyetlerde olduğu gibi, mağlubiyetlerde de takımın yanında durmak ve sahiplenmektir” dedi.

 

12 HAFTALIK MARATON VAR

Sezon içinde bu tür sıkıntıların olacağını hesapladıklarını belirten Yenitürk, “Daha önümüzde 12 haftalık bir maraton var. Hiçbir şey bitmiş değil. Asıl olan bu süreçte destek vermek sahiplenmektir. Ne hikmetse her mağlubiyet sonrası acımasızca eleştiriler var. Bu mudur Vansporlu olmak? Biz birlikte güçlüyüz, birlikteliğimizi bozmayalım, bozanlara fırsat vermeyelim. Evet 2 maçta mağlup olduk. Hatalarımızı gördük. Elbet bunları çözerek yolumuza devam edeceğiz. Gerekeni de yapacağız . Bakın bu takım yılarca 3. Ligde mücadele etti. Her sezon küme düşmemeye oynadı. Bu kadar eleştiri aldı mı? Biz 2 maç kaybettik diye takımı eleştirenler neden geçmişe bakmıyor. 10 yıl aradan sonra bu takım 2. Lige çıktı. Tribünler yıllar sonra bu kadar taraftar gördü. Bunun da kıymetini bilmek lazım.
Geçen sezon takımı bir üst lige çıkarttık. Bu sezon da kaliteli bir takım kurduk, şampiyonluk için mücadele ediyoruz. Bunun takdir edilmesi lazım. Her maçı kazanacağız diye bir kaide var mı? Takımımız yerindedir. Ellerinden gelen mücadeleyi veriyorlar. Şampiyonluk ve play-off için sezon sonuna kadar da yine elimizden geleni yapacağız. Tabi ki sakatlar var. Sıkıntılar var. Bunların da bilinmesi lazım. Sosyal medyada öyle takımı eleştirmekle bu işler olmuyor. Bugüne kadar elimizden gelen her şeyi yapmamıza rağmen, bu kentin futbolunu layık olduğu konuma getirme mücadelesini vermemize rağmen, eleştirenler bu takıma ne katkı sunmuş? Biz de alınan sonuçların farkındayız. Teknik kadromuzla, futbolcularımızla bunları konuşup çözmeye çalışıyoruz, çözeceğiz de. Bu takım nereden nereye geldi. Sesi olmayan bir takımı şaha kaldırdık. Herkes elini vicdanına koysun öyle konuşsun, öyle yazsın. Biz sezon sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Şampiyon oluruz veya olmayız. Bu takımın bu sezon 2. Ligde kalması bile başarıdır” dedi.

Yenitürk, iyi günde kötü günde yanlarından olan tüm taraftarlara teşekkür ederek, “İnşallah onların da desteğiyle takımımız yeniden şaha kalkacaktır. Biz inanıyoruz, siz de inanın” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2020, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER