Yenitürk: Bodrum'da maruz kaldığımız olay üzücü

Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, geçtiğimiz hafta oynadıkları Bodrumspor maçının ardından kendilerine yapılan saldırıyı değerlendirdi. Yenitürk, maçta 400’e yakın taraftarın stada alındığını belirterek, bu taraftarların Vanspor’lu futbolculara sürekli küfürler ve hakaretler ettiğini ifade etti. Başkan Yenitürk, olayı gözlemecilere bildirmeleri üzerine Bodrum Belediye Başkanı ve protokol tribününde bulunan Bodrumlusporlu yöneticilerin saldırısına uğradıklarını söyledi.

Yenitürk: Bodrum'da maruz kaldığımız olay üzücü

  Bodrumspor maçında kendilerine yapılan saldırılarla ilgili gerekli suç duyurusunda bulunduklarını belirten Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, “Biz Van’a gelen bütün takımları, çiçeklerle karşılamaya, otellerinde ziyaret etmeye devam edeceğiz. Herkes kendine yakışanı yapar” dedi.

  Çok iyi mücadele ettikleri maçta mağlup olduklarını belirten Başkan Yenitürk, kalan maçlarda galibiyet serisi yakalayıp, play-off’u garanti altına alacaklarını vurguladı. Hedeflerinden kopmadıklarını belirten Yenitürk, takımlarının bundan sonraki maçlarda toparlayacağını ifade etti.

  “KAZANABİLECEĞİMİZ BİR MAÇI KAYBETTİK”

  Bodrum maçını değerlendiren Yenitürk, “Bodrum karşısında ilk yarıda çok güzel bir oyun ortaya koyduk. Birçok gol pozisyonuna girmemize rağmen bunları değerlendiremedik. Talihsiz bir gol yedik. Takımımız inşallah bundan sonraki maçlarda toparlayacaktır. Ciddi rakiplerimiz var. Birçoğuyla hemen hemen oynadık. Bodrum maçı öncesi biz ikinci, onlar üçüncüydü. Kazanabileceğimiz bir maçı kaybettik. Ama nasip olmadı. Futbolda bu tür şeyler olabiliyor. Baktığımızda bu hafta Sakaryaspor beraber kaldı. Yine Kırşehir mağlup oldu. Yenilgilerde olacak. Ama biz inanıyoruz ki inşallah play-off’ta olacağız. Hedefimizden daha kopmamışız. Bundan sonraki maçlarımızda galibiyet serisi yakalayıp, play-off’u garanti edeceğiz inşallah” dedi.

  “BODRUM BELEDİYE BAŞKANI’NIN BİZE SALDIRISI OLDU”

  Bodrumspor maçında kendilerine ve futbolcularına yapılan saldırılara da değinen Başkan Yenitürk, “Tabi maçta Bodrumspor tarafı stada birçok kişi almıştı. Buna emniyette, federasyonda göz yummuştu. 400’e yakın taraftar içeriye almışlardı. Bu taraftarlar sürekli oyuncularımızı tahrik ediyorlardı. Kenarlarda oynamalarına müsaade etmediler. Oyuncularımıza küfürler, saldırılar, hareketler oldu. Bunun üzerine gözlemcilere bu konuda bir önlem alınmasını istedik. Burada kurallara uyulmadığını ve birçok taraftarın alındığını söyledik. Bu taraftarların sürekli futbolcularımıza hakaret ettiklerini ve futbolcularımızla dalaştıklarını ifade ettik. Bunu gözlemcilere söylediğimiz için Bodrum Belediye Başkanı’nın bize saldırısı oldu. Başkanın saldırısıyla beraber, protokol tribünün tamamı saldırmaya başladı. Biz Van’a gelen bütün takımları, çiçeklerle karşılamaya, otellerinde ziyaret etmeye devam edeceğiz. Herkes kendine yakışanı yapar. Bu konuda suç duyurusunda bulunduk. Gerekli görüntüleri aldık. Gözlemcilerde görüntüleri aldılar. Bir daha inşallah böyle şeylerle karşılaşmayız diyoruz” ifadelerini kullandı.

  Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29