Yenitürk: Aday değiliz, ancak fedakârlık yapmaktan da geri durmayız!

Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, 8 Ağustos Cumartesi günü yapılacak olağan kongre öncesi yaptığı açıklamada, aday olmayacağını, ancak herhangi bir görev verilmesi halinde görev almaktan da kaçmayacağını belirtti. Yenitürk, bugüne kadar Vanspor için birçok fedakârlık yaptığını ifade ederek, “Bu takıma bir kuruş harcamayan birilerinin bizim şeffaf olmadığımızı iddia etmesi de gülünçtür” dedi.

Yenitürk: Aday değiliz, ancak fedakârlık yapmaktan da geri durmayız!

   TFF 2. Futbol Ligi’nde mücadele eden ve koronavirüs salgını dolayısıyla sezonu 7. Sırada tamamlayan Vanspor’da 8 Ağustos Cumartesi günü yapılacak olan kongre heyecanı var.

   Mevcut Başkan Servet Yenitürk ve yönetiminin yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından, İstanbul’da İşadamı Murat Çevik’in aday olacağını açıklamasının ardından yeni isimler henüz ortaya çıkmadı.

   Kendisine ait iş yerinde kongre öncesi gazetecilerle bir araya gelen Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, Cumartesi günü çoğunluk sağlanamadığı takdirde, bir hafta sonra kongrenin yapılacağını, yeni adayların çıkmaması halinde derneğin fesholma ihtimalinin olduğunu dile getirerek, “Daha önce söylediğimiz gibi, bizler kesinlikle aday değiliz. Ancak Sayın Valimiz veya bu takımı sevenler bizlere görev verirse kaçamayız. Bu takım için bugüne dek çok fedakârlıklar yaptık, yine yaparız” ifadelerini kullandı.

“VANSPOR BURALARA KOLAY GELMEDİ” 
   Vanspor'un buraya kolay gelmediğini çok zorlu süreçlerden sonra ikinci lige takımı çıkardıklarını belirten Başkan Yenitürk, “Takımı kesinlikle emin olmadığımız ileriye dönük proje ve planları olmayan taraftarlarımızın hayalleriyle oynayacak kişi veya kurumlara teslim etmeyeceğiz. Vanspor üzerinden kimsenin reklam ve prim yapmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

   Kendisinin yeni taliplilere kolaylık sağlayacağını söyleyen Yenitürk, “Daha önce alacaklarımın 5.5 milyon TL olduğunu, bunun dışında 2.5 milyon TL ekstra harcama yaptığımı ve bunu hiç hesaba katmadığımı söyledim. Yeni gelecek yönetimin SGK prim borçlarının yatırılması ve 2.3 milyon TL futbolculara ödenecek borçlar konusunda futbolcular ile görüşülerek kendilerinden indirim talep etmelerine yardımcı olacağımızı ifade ediyorum. Amacımızın kimseye engel olmak değil sadece ve sadece Vanspor'un menfaatleri doğrultusunda Vanspor'u daha üst liglere taşıyacak yönetim ve yöneticilere destek olacağımızı belirtmek istiyorum. Yine emin olduktan sonra alacaklarımız çokta önemli değil. Bir kısmını yine hibe ederiz” dedi.

 “GÖREVDEN KAÇMAYIZ”
   Aday olmayacağını, ama görevden de kaçmayacağını anlatan Yenitürk, “Aday değilim, fakat Vali bey ile gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra, destek olmamız istenmesi halinde yönetimimizdeki diğer yöneticilerimizin sonuna kadar bu takımın yanında olacağımızı bilmenizi isteriz. Gerçekten yine söylüyorum şahsım kesinlikle önemli değil bir başkası da olabilir yeter ki samimi olsunlar Başkanlar, yöneticiler gelip geçicidir kalıcı olan Vanspor'dur. Olağan kongre sürecinde aday olmayacağımı açıklamıştım. Takımı daha fazla mağdur etmemek için, kesinlikle aynı doğrultuda aday olmayacağımızı açıklıyoruz.  Geçen dönemde istifa etti geldi aday oldu diye söylentiler var. Geçen dönem Vanspor’a kimse aday olmadığı için Vanspor’a sahip çıkmak için elimizi taşın altına koyup Vanspor’a aday olduk ve takımı 3. Ligden şampiyon ederek 2. Lige yükselttik. Kongreye çok kısa bir süre kaldı.  Biz inanıyoruz ki adaylarımız olacaktır. Bize de düşen aday arkadaşlara destek olmaktır. Biz hiçbir şekilde aday arkadaşların önünü kesmeyeceğiz. Yönetimden bir arkadaşımız aday oldu. Bizde anlayışla karşıladık. Aday olacak arkadaşımız kim olursa olsun destek olacağımızı yönetimdeki diğer arkadaşlarla birlikte ifade ettik. Vergi ve SSK borçlarını yatıracağız dediler, saygıyla karşıladık. 2,5 milyon TL borcu da ödeyeceklerini söylediler bunu da saygıyla karşıladık. Biz 2,5 yıl içerisinde Vanspor adına çekmiş olduğumuz tüm kredilerin faizlerini kendi cebimizden karşıladık. Futbolcu sözleşmelerinde birçok menajerlerin ücretlerini cebimizden karşıladık. Bütün maçlara kendi imkânlarımızla gittik. Kendi imkânlarımızla konakladık” dedi.

 “HER ZAMAN İÇİN CEBİMİZDEN HARCADIK”
   Vanspor için birçok kez ceplerinden para harcadıklarını anlatan Yenitürk, “Gittiğimiz her deplasmanda kendi cebimizden futbolculara harcama yaptık. 2,5 yıl içerisinde yönetimde 3 milyon TL biz yönetim olarak kendi cebimizden harcadık. Biz hiçbir şekilde bu 3 milyon TL’nin hesabını yapmadık. Yönetimdeki tüm arkadaşlarımız kendi imkânlarıyla deplasmanlara geldi. Bu sene yine halk ve ziraat bankalarından Vanspor adına kredi çektik. Toplamda 8,5 milyon Vanspor’a harcadık. Biz de kendi cebimizden Vanspor’a harcama yaptık. Vanspor’a talipli olan Murat Çevik ile yaptığımız konuşmada kendi şahsıma olan borcun bir kısmından feragat etmemi istedi. Ben tamam ederim ama sizin samimiyetinize güvenmiyorum dedim. Neden samimiyetine inanmıyorum. İnşallah bizi utandıracaktır. Hepimiz Vanspor sevdalısıyız. Bizim şuan iyi araştırmamız gerekiyor ki Vanspor’a zarar gelmesin. Bu kadar Vanspor’a sevdalıysa neden yönetimdeyken Vanspor’a destek sunmadı” şeklinde konuştu.
 
“YÖNETİMDEKİ BAZI ARKADAŞLARIMIZ KATKI SUNAMADI”
   Bazı yönetici arkadaşların memur olması ve ekonomik koşullardan dolayı maddi katkı sunamadığını söyleyen Yenitürk, “Ben her şeyimle Vanspor’un içine geldim. Aynı duygularla aynı şekilde Vanspor’un yanındayım. Ama kesinlikle aday değilim. Vanspor adına almış olduğumuz kredinin 2,5 milyon TL’sini kendim ödeyerek feragat edeceğim. Biz söz veriyoruz bu arkadaşlarımızın yine yanında olacağız. Biran önce listelerini açıklasınlar. Eğer samimiyetimden şüphe eden varsa ben her şeye hazırım. Tek hatam yönetimimi düzenli bir şekilde kuramadım. Çok güzel bir yönetim kurmuştuk. Amacımız güç birliği yapmaktı. Bir anda yerel seçimler sonrası, bu arkadaşların hiç biri aday olmadı. Biz son iki günde ancak bu şekilde bir yönetim oluşturabildik. Yönetimimizdeki arkadaşlarımız da fedakârlık yaptı. Ama birçoğu memurdu pek fazla katkı sağlayamadı. Bir kısmı işadamıydı onlarda katkı sunmadılar. Biz işte bu noktada yalnız kaldık. 15 defa yönetim kurulu toplantısı yapmışsam, 15’inde de hiçbir arkadaşım bana ulaşılmadı diyemez. Maalesef benim yönetimimde Murat bey 15 toplantımızın hiç birine katılmamış. Hiç kimse diyemez yönetim kurulunda başkan karar almadan kendi kafasından kararlar verdi. Hiçbir futbolcuyu yönetim kurulu toplantımızda danışmadan sözleşme imzalatmamışız. Ben tek başıma nasıl bir karar vereceğim. Eğer birileri kalkıp benim şeffaf olmadığımı söylüyorsa kusura bakmasın. Ben kendimce şeffafım, kendimce gerekeni yaptım” ifadelerini kullandı.
  Bölge:Emre An

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2020, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29