Yaz Kur'an Kurslarında sağlıklı beslenme eğitimleri

Van İl Sağlık Müdürlüğünce “Toplumun sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın teşviki, kişisel hijyen, ağız ve diş sağlığı konularında bilgilendirilmesi ile çocuk ve gençlere yönelik sağlıklı yaşamın teşviki” konularında eğitimler düzenleniyor.

Yaz Kur'an Kurslarında sağlıklı beslenme eğitimleri

           Etkinliklerle farkındalığın arttırılması için Diyanet İşleri Başkanlığı Van İl Müftülüğü ’ne bağlı camilerde açılan Yaz Kur’an Kurslarında hedef kitlesi 7-12 yaş grubu çocuklar olan “Sağlıklı Beslenme, Sağlıklı Su Tüketimi, Ağız ve Diş Sağlığı, Sağlıklı Yaşam için Hijyen Kuralları” konularını içeren eğitimler merkez ve tüm ilçelerde devam ediyor.

 

 

          Özalp İlçe Sağlık Müdürlüğü Personelleri Dt. Çetin Durmaz, Ebe Elif Alparı, Diyetisyen Erkan Cin, ve Diyetisyen M. Sadık Ocak tarafından Özalp ilçemize bağlı camilerde açılan Yaz Kur’an Kurslarındaki 550 öğrenciye sınıflarında Toplumun sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın teşviki, kişisel hijyen, ağız ve diş sağlığı konularında bilgilendirmeler yaptılar.

 


            İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, yaptığı açıklamada, İlimiz genelinde İl Müftülüğü tarafından açılmış olan Yaz Kur’an Kurslarında eğitim alan tüm öğrencilere ulaşmayı hedeflediklerini ve yaz tatili süresince bu etkinliklerin devam edeceğini belirtti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2019, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29