Yaralı sokak köpeği sağlığına kavuşturuldu

Van’da ölmek üzereyken ünlü sanatçı Ömür Gedik tarafından bildirilen sokak köpeği, Büyükşehir Belediyesi’nin veterinerleri tarafından tedavi edilerek sağlığına kavuşturuldu.

Yaralı sokak köpeği sağlığına kavuşturuldu

   Van Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına şifa ve yuva olmaya devam ediyor. Her yıl yüzlerce hayvanın tedavisini ve bakımını üstlenen Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi son olarak sanatçı Ömür Gedik’in bildirmiş olduğu bir köpeği tedavi altına aldı.

   Merkeze ilk geldiğinde uyuz olan derisinde ağır yaralar bulunan, tüm tüyleri dökülmüş ve yürüme yetisini kaybetmiş köpeğe, merkezin veteriner hekimleri tarafından özel solüsyonlarla yıkanarak çeşitli tedaviler uygulandı. Tedaviye olumlu cevap veren sokak köpeği tarçın, 4 ay süren tedavisinin ardından inanılmaz bir değişimle sağlığına kavuştu. 4 ay öncesine kadar ölümle burun buruna olan Tarçın değişimiyle görenleri de şaşırttı.

 

   HAÇİKO DERNEĞİ’NDEN BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR

   Tedavisinin ardından Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneğinin (HAÇİKO) üyeleri tarafından da ziyaret edilen Tarçın’ın sağlığına kavuşması hem veteriner hekimleri hem de dernek üyelerini mutlu etti. Hayata yeniden dönen Tarçın’ın neşeli görüntülerini sosyal medyadan gören ve paylaşan HAÇİKO Başkanı Ömür Gedik’te, Van Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

   Köpeğin Haziran ayında ünlü sanatçı Ömür Gedik’ten gelen bir ihbar üzerine ekipler tarafından ölmek üzereyken alındığını ifade eden Veteriner Hekim Mustafa Ensar Ergenç, “Yapılan ilk tedavide köpek üzerinde derin yaralar ve ileri derecede uyuz olduğunu tespit ettik. Hazırlanan tedavi protokolü ile birlikte Tarçın’a yaklaşık 4 ay süren bir tedavi uyguladık. Tarçının şuan da sağlık durumu çok iyi. Yaraları iyileşti. Tüyleri de yavaş yavaş çıkıyor. Çok az bir tedavi süreci kaldı. Tamamlanan tedavisinin ardından da sahiplenmek isteyenler olursa da seve seve sahiplendirir, yeni ailesine teslim ederiz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 bin metrekarelik alan üzerine kurulan modern görüntüsüyle dikkat çeken barınak, ameliyathaneler, aşılama odaları, rehabilitasyon merkezini içerisinde barındırırken, 500 sokak hayvanına da ev sahipliği yapıyor.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2020, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29