VASKİ ekipleri, kışın çetin şartlarında çalışıyor

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri, merkeze uzak ve engebeli arazilerde yer alan yerleşim yerlerinde halkın su hizmetlerinden mahrum kalmaması için ekipler kışın çetin şartlarında bile büyük ve zorlu mücadeleler veriyor.

VASKİ ekipleri, kışın çetin şartlarında çalışıyor

    Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri olumsuz hava koşullarında bile hizmetten geri kalmıyor.

    Kesintisiz bir hizmet anlayışı ile hareket eden VASKİ ekiplerinin en ücra yerleşim birimine kadar giderek, mağduriyetleri gidermesi halktan da büyük takdir görüyor.

    VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan’ın talimatlarıyla mahallelerin suya kavuşması için çalışmalarını sürdüren İşletmeler Dairesi Başkanı Bahattin Önder, Gevaş Şube Müdürü Tevfik Ergenç, Gürpınar İlçesi Hacı Köy ile Işıkpınar Mahalle’nin su sorununu çözümü için çalışma başlattı.

   Suyun çekileceği kaynak yerinde inceleme yapmak için yola çıkan VASKİ heyeti, araçların çıkamadığı mevkiye 1 km karda yaya giderek ulaşabildiler.

    Soğuk, kar ve fırtınaya rağmen hizmetlerin ulaşması için yoğun gayret gösteren ekipler ayrıca Çaldıran, Bahçesaray, Çatak ve Gevaş ilçelerinde karlı tepeleri zorluklarla aşarak arıza ve onarım işlerini bazen araç bazen de yaya giderek gidermeye çalışıyorlar.

   Başkale İspiriz Dağı, Çatak Sırmalı, Gevaş Değirmitaş, Gürpınar Tutmaç, Çaldıran Kışla Mahallesi Yanıktaş mevkilerinde oluşan su arızasına müdahale eden ekipler, aşırı soğuklarla mücadele ederek, arızayı onardı ve tekrar suyun verilmesini sağladı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2020, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER