VASKİ'den yeni hat çalışmaları...

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ) susuzluk çeken mahallelerde başlattığı yeni hat çekme çalışmaları sevinçle karşılanıyor.

VASKİ'den yeni hat çalışmaları...

           Büyük enerji giderlerine yol açan Sondaj açma yerine kaynaktan su getirme çalışmalarına yoğunluk veriliyor.

Bir çok noktada bulunan kaynak sularından yeni hatlar çekilerek bağlantı yapılıyor. Bunun için fizibilite çalışması yapan VASKİ, bu yöntemle kurumu ekonomik olarak büyük yükten kurtarmış oldu.

 

 

           Van’ın Özalp İlçesinde de bazı mahallelere kaynaktan su hattı bağlama çalışmaları ile yaşanan su hasretine son verildi.
Özalp Aşağı Sağmalı Mahallesinden 6 km uzaklıkta bulunan kaynaktan VASKİ ekipleri kendi imkânları su getirmek için çalışma başlattı. Kuzey Bölgesi Şube Müdürlüğü ekiplerinin günlerdir sürdürdüğü yeni su isale hattının bu hafta bitirilmesiyle birlikte mahallenin su sorunu çözülmüş olacak.

 


                Çalışmaları yerinde incelemek için ekipleri ziyaret eden İşletmeler Dairesi Başkanı Yunus Durak, VASKİ Kuzey Bölgesi Şube Müdürü Fırat Müftüoğlu, Özalp Şube Şefi Mustafa Tayfur hattın geçtiği mevkileri inceledi. Yapılan kaptajları ve çalışmalar hakkında bilgiler alan heyete mahalle halkı teşekkür etti.

 


         6 km’lik hattın yapılmasıyla mahallelerine suyun verilmesini sevinçle karşılayan mahalle halkı heyet ile birlikte gelen ilk suyu tattılar.
Haşim ve Nurettin Özyel kardeşler, çalışmalarda VASKİ ekiplerine mahalle halkının da yardım ettiğini belirterek, ilk kez temiz ve sağlıklı suya kavuştuk. Buna vesile olan VASKİ Genel Müdürü Şeref Demir başta olmak üzere tüm emeği geçen ekiplere teşekkür ederiz” dediler.

 


          Mahalle halkı daha sonra suyun verilmesinden dolayı sevinçlerini VASKİ ekipleri ile çektikleri fotoğrafla dile getirdiler.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2019, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29