VANTSO: 'Van'ın izole edilmesini doğru bulmuyoruz'

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) yaptığı basın açıklamasında Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Van şehrinin, turizm hareketliliğinden izole edilmesinin yanlış olduğunu belirtti.

VANTSO: 'Van'ın izole edilmesini doğru bulmuyoruz'

   Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) turizm sektörüyle ilgili bakanlık tarafından alınan kararlar üzerine bir basın açıklaması yaptı.

   Yapılan basın açıklamasında,  Ege ve Akdeniz’in turizme açılması, Karadeniz ve Kapadokya Bölgelerinin iç turizme açık olmasının dışında diğer bölgelerin görmezden gelinmesi ve pandeminin kaynağı olarak gösterilmesini doğru bulmadıklarını ifade eden VANTSO, Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:

    “Turizm Bakanlığı, almış olduğu bu kararları hızlı bir şekilde gözde geçirmelidir. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi, turizm hareketliliği güvenli ve kontrollü bir şekilde hayata geçirecek tedbirler alınmalıdır. Ülke içerisindeki salgının kaynağı büyük ölçüde metropol etkileşimi olduğu halde, sınırlarımız güvenli ve kontrollü tedbirler ile korunmasına rağmen Doğu Anadolu Bölgesi, özelde şehrimizin turizm hareketliliği konusunda izole etme kararları doğru değildir. İstanbul bağlantılı uçak seferleri serbest bırakılırken, milyonlarca insanın her gün metropollerde ve turizm beldelerinde etkileşimi söz konusu iken, Türkiye’nin en önemli destinasyonlarından bir tanesi olan Van şehrinin, İran bağlantısı güvenlikli şekilde ve kontrollü tutulmasına anlam vermemekteyiz. Alınan bu kararlar nedeniyle maalesef sektör can çekişmektedir. İlimizdeki tüm oteller salgına karşı gerekli tüm tedbirleri almış, uluslararası sertifikalandırılmıştır. Buna rağmen büyük bir çıkmaz ve kayıp ile karşı karşıya olan şehrimizin ve bölgemizin turizm sektörü için karar vericilerin bu durumu gözden geçirmelerini bekliyoruz. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak en önemli sektörlerimizden bir tanesi olan turizm sektörünün canlanması için her tülü tedbirin alınması konusunda gerekli katkıyı sağlayacağımızı buradan ifade ediyoruz. İşletmelerimizin 1 yıla yakın zamandır kapalı tutularak izole edilmesi, turizmin belli bölgelerde yoğunlaştırılmasının yanlış olduğunu ve gözden geçirilmesi gerektiğini tekraren belirmek isteriz. Turizm politikasının bu ikicilik tutumundan vazgeçmesi elzemdir. Van şehri turizm hareketliliği açısında en güvenilir şehirlerden bir tanesidir. Van’ın bu özel durumunu ve potansiyelini geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Normalleşme Süreci ile birlikte bir kez daha gündeme getirmiş ve Haziran ayı içerisinde “Turizm Hareketlilik” projesini başlatmış bulunuyoruz. Proje kapsamında Van’ın el değmemiş ve keşfedilmemiş turizm alanlarının, turizme açılması ve ziyaret edilmesi bölgenin turizm hareketliliği katkı sağlayacağı gibi, ülke turizmine de katma değer katacaktır.”

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2020, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29